Gepost door: Victor Goossens | 26 juli, 2010

Stresstest meer een commercial dan een infomercial

Meeste was van te voren al bekend, ook dat alleen de handelspositie (maar tussen 10 en 30% van de totale portefeuille) wordt getest en niet de boeken van de banken (dan zou het waarschijnlijk veel negatiever uit zijn gekomen). De test zal geen trend verandering inluiden, het helpt wel om de onderlinge financieringen te verbeteren en het helpt dat er vooralsnog geen echte lijken uit de kast zijn gevallen.

Voornamelijk ging de Beurzen hoger door de recente enthousiaste macro cijfers uit de VS, Duitsland, UK & Europa. Wat ook deze week weer het geval zal zijn.

Ik focus me op de huizendata in de VS (al om 16:00 new home sales, verw 315k (300k) en Flatie data (morgen M3 Eurozone, verw -0.1(-0.2)), eerder De- dan In- (top verhaal van John Mauldin, een van mijn favourieten en gratis abbo 😉 & vrijdags GDP in de VS.

Gezien de te verwachte positieve verrassingen in Macro data, verbeterend sentiment in de markten en de meeste recente visie van GANN (topje ma 26 juli, bodempje vrij 30 juli en dan weer een top tussen wo 4 aug en vrij 6 aug), blijf ik optimistisch voor de time being. Denk pas eind volgende week wat long’s af te bouwen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: