Gepost door: Victor Goossens | 24 augustus, 2010

Kantelpunt

Steeds meer beleggers gaan geloven in de ‘double dip’ of in 2e helft 2010 of in 2011, ondanks vele analisten die zeggen dat die er niet komt. Het scenario wat John Mauldin al meer dan een jaar voorspelt is eerder mogelijk, zeer langzame groei wat af en toe lijkt op en voelt als een recessie, ‘the New Normal’.

Wat men ziet in de vele macro cijfers is dat het getal 50 erg belangrijk is (onder = verslechtering en boven=groei. Al maanden verzwakt het beeld zich richting die 50 (gemiddeld rond de 54/55 nu), wat de angst vergroot voor de Double dip. Laten we wel stellen dat het nog niet zo ver is, we zitten nog steeds in een (magere) groeifase. Het beleggers sentiment gaat richting een Capitulatie fase (zoals tevens vermeld door Gann Trader (ze zaten weer goed vorige week, het wordt saai ;-). Als er nog meer ellende over ons wordt gestort, zie 16:00 home sales vanmiddag, zullen er veel zijn die de moed opgeven en op de verkoopknop drukken of hun posities geheel afdekken.

Ik verwacht forse fluctuaties de komende weken en hoop er gebruik van te maken dmv de super liquide futures. Op het moment durf ik niet de futures, die de helft van mijn portefeuille afdekken, terug te kopen om later weer short te gaan, het risico op een forse verdere daling is mogelijk, zeker gezien de duale head & shoulders positie.

Uiterst belangrijk de 312 in de AEX in de gaten te houden en de 1.040 in de SPX.

[Als je automatisch mijn updates wil volgen, klik dan even op email subscription rechts boven op de site.]

Advertenties

Responses

 1. Beste Victor,

  Kun je mij de laatste ganntrader toesturen ter kennismaking.

  Alvast bedankt.

  Groet,

  Eric

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: