Gepost door: Victor Goossens | 29 augustus, 2010

Petje af voor Ben

Ben’s nieuwe helicopter

Hij had het niet beter kunnen verwoorden, vrijdag in de namiddag begon de Bernanke ontzenuw rally, hij onderkent de problemen en wil ingrijpen, hij zal al het mogelijke doen om het herstel door te laten zetten, zo nodig onconventioneel als de vooruitzichten sterk verslechteren, waarvan nu echter geen sprake is..

Hij handhaaft de verwachtingen voor 2011, en vermeld dat de groei begin 2011 er echt aankomt. Hij gelooft niet in de 2 doem scenario’s van sterke stijging inflatie of deflatie.  Hij heeft vertrouwen in een verder herstel in 2011 en heeft geen double dip zorgen.

Ben onderkent wel de zorgen, ‘we zijn van ver gekomen, maar er is nog een lange weg te gaan’.

Al zijn woorden doorboorden het al weken/maanden aanhoudende negatieve sentiment, geholpen door minder negatieve macro cijfers en resulteerde in het bekende bal onder water effect, een plotselinge dip naar boven.

Goede move van Ben, maar hij heeft natuurlijk ook niet alle wijsheid in pacht, kan ook niet in de toekomst kijken en zal natuurlijk nooit negatieve berichten de markt insturen, dan wordt het een self fullfilling prophecy.

De markten zullen zich bewegen tussen hoop (doorzetten herstel) en vrees (Japan 2.0), dus verwacht flinke volatiliteit komende weken.

Morgen is het weer back to business; de Macro dat in de gaten houden, met name Maandag 11:00 European Confidence, 14:30 US personal Income & Spending, Dinsdag 14:30 ADP Employment, de voorloper voor vrijdag’s all important Werkeloosheid cijfers, 16:00 ISM Manufacturing, houdt de 50 ! in de gaten (wijst op groei stop!). Donderdag  11:00 Euro GDP, 14:30 US Non farm productivity en 16:00 Pending home sales. Vrijdag 14:30 Change in Private payrolls; verw 46k (71k) met werkeloosheids verw op 9.6%(9.5) en natuurlijk of de swing low verwachting van Gann uit gaat komen.

Ik houd mijn lijst met koop kandidaten dicht bij me en haal de komende week denk ik de 1/3 future hedge positie van mijn portefeuille af, in afwachting op de false moves in de markt.

En de 3e Hindenburg vliegt weer voorbij & astroloog Arch Crawford ziet een krach, maar niet in Goud 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: