Gepost door: Victor Goossens | 3 september, 2010

Kan de kurk eraf? en Go(l)dman Sachs positief,

Een goed teken dat de markt niet lager ging gisteren (had ik wel verwacht) op de forse stijging van de laatste 3 beursdagen +4.5% ! (Obligatie houders zouden zich in de handen wrijven ;-). Cijfers waren min of meer als verwacht, met een positieve verrassing in US Home sales. Vanochtend zagen we betere Augustus PMI (purch mangers index) tov Juli in Japan, China, Australië & Hong kong. Zie; econ calendar.

Om 9:55 Duitse PMI verw 58.5 (58.5) en 10:00 Eur composite verw 56.1 (56.1) & Services verw 55.6 (55.6) en 10:30 UK verw 52.9 (53.1), 11:00 Eur retail sales verw 0.2 (0.2), kunnen wat meehelpen voor het sentiment.

De grote vraag en daarom dat de kurk er nog niet af kan, zal de Unemployment (Non farm -105k (-131k) Rate verw 9.6% (9.5) in Amerika meevallen? En met name de Private Payrolls verw +46k (+71k) ! Ik kan stellen dat er veel lichten op groen staan dus een forse rally is mogelijk de komende maanden.

Ook Go(l)dman Sachs verwacht een verbetering, ‘The world is down, but far from out’, komende kwartalen worden moeilijk voor Amerika, maar geen ‘full blown recession’ en verwacht een verbetering in China, dus een rally in euity markets and risky assets, lees hier het Goldman S 1 sept 2010, zie ook Jim O’Neill van GS positief gestemd

Roubini (perma bear) schat de kans op een double dip in op 40%.

Wilt u gratis een email ontvangen bij een update, klik dan even rechtsboven op email subscription

Gann traders een van de beste Techn Analyses; Deze week (ma 30 Aug) een erg uitdagende prognose, houd 312 voor AEX en 1040 in SPX goed in de gaten ! Ruimte om rond de 20% te maken t/m eind 2010 ?! Klik hier AUB

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: