Gepost door: Victor Goossens | 28 september, 2010

Roet in het eten,

Min van Braziliaanse financien waarschuwt dat er een wisselkoers oorlog aan de gang is. Yuan revaluatie gaat te langzaam voor de Amerikanen (willen minimaal 20% opwaardering), dus werd vorig jaar de bandeninport aan banden gelegd, nu verhogen de Chinezen de invoer tarieven voor kippen uit Amerika (2009; $ 650m export), met +50% tot +105%. Amerika zegt dat het vanaf 2001 2.4m banen heeft gekost door de te lage Yuan en handelstekort opgelopen van $ 27mrd naar 270mrd. Later deze week stemming wetsvoorstel handelssancties. Het grootste probleem is dat overschot landen te weinig consumeren en te veel sparen (door dat sparen wordt er bijvoorbeeld in China veel in onroerend goed belegd, naast de aandelenbeurs en lage rentes, een van de weinige alternatieven, daar ze nog niet echt in het buitenland mogen beleggen). En de tekort landen sparen te weinig en consumeren te veel. Als dit wordt uitgebalanceerd lossen de problemen zich vanzelf op. Chinezen willen niet toegeven aan de gringo’s om Yuan fors te laten stijgen en zal ook niet veel helpen om hun eigen werkeloosheid’s probleem op te lossen (zie ze niet in mega fabrieken goedkope producten maken, tegen een honger loontje)

Nu is er ook weer angst voor de Ierse 6.57% en Portugese 6.42% rentes die verder oplopen van de eerdere niveaus 5/5.5%. Net bericht dat Goldman niet verwacht dat ze richting Griekenland gaan.

Verder in de Wall street Journal, de nummer 1 Fed volger verwacht minder QE dan nu wordt verwacht op 3 Nov

Angst heerst weer, Consumer confidence om 16:00 zal ons meer vertellen. Blijf long en onafgedekt en verwacht toch een betere beurs verder deze week (vreemde opening in de FTI’s vanmorgen 339.3/339.5 na close 337 gisteren)

Advertenties

Responses

  1. ja had verwacht dat we van de week vet up zouden gaan ,,val erg tegen

    Like

    • Yep, valuta oorlog niet goed, zie jaren ’30 protectionisme, onder de 329 wordt het pas echt eng. Denk toch wel dat het een leuk weekje kan worden, maar ja 6% in de AEX en meer dan 8% in SPX deze maand, is al fors. Maar heb het gevoel dat er nog veel geld aan de zijlijn staat, wat er erin wil. Maar dit soort pers nu, help niet echt, dan wordt alles verschoven

      Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: