Gepost door: Victor Goossens | 11 oktober, 2010

Tai Chi, balans,

Bij tai chi als zelfverdediging ligt de nadruk met name op het verstoren van de balans van de tegenstander, door in de beweging van de tegenstander mee te gaan en deze te neutraliseren. Daarbij is het behouden van het eigen evenwicht van groot belang. Op het moment dat de tegenstander uit balans is gebracht, kan eventueel een tegenaanval worden ingezet.

Ik spreek hier over de dreigende handelsoorlogen, met name de $ en the Yuan en andere valuta’s die aan de $ zijn gekoppeld. Yuan beweegt mee naar beneden met de $, als Amerika uit balans is gebracht wordt tegenaanval ingezet. Tijdens de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank is er weinig uitgekomen mbt valuta’s, behalve dat excessieve wisselkoersschommelingen onwenselijk zijn.. Men vind dat de IMF politieagent moet spelen, maar wie en hoe bepaalt wat te hoog en te laag is? Ik zie Amerika nou niet echt goedkope producten maken in massa fabrieken en de (spaarzame) chinezen (of andere overschot landen) niet van een op de andere dag meer consumeren. Maar de balans moet worden gevonden, anders krijgen we echt de mega problemen van de jaren 30.

$ is key mbt de richting van de aandelen- en de grondstof markten. Tevens zullen de markten beinvloed worden door de verhalen over QE. Helaas weer wat problemen erbij waardoor we niet direct door de 341/343 gaan, het wordt weer wachten op meer Macro data en nieuws. Vanochtend compenseerde de Italiaanse (1,6% verw 0.1%) ind- &  production manufacturing de Franse (0 verw 0.3%). Vanmiddag spreken Trichet en 2 Fed medewerkers zich uit.

Morgen erg belangrijk; Fed open market committee om 20:00, hoeveel QE, hoe lang en volgens mij het eerst in de historie; de Fed wil inflatie… Woensdag Chinese export en import cijfers. Donderdag US trade balance, verw -44.5bn (-42.8bn) en jobless natuurlijk, verw 449k (445k) en vrijdag US retail sales verw 0.3 (0.5) en Michigan Cofidence verw 69.2(68.2) en Optie expiratie!

Gann Trader wordt wat voorzichtiger, vraag even een de laatste gratis proef aan.

Dus de markt lijkt opgesloten tot en met morgen. ik ben gematigd optimistisch.

Advertenties

Responses

 1. Eerst was het wachten op vrijdag cijfers, nu is het weer wachten op dinsdag… je wacht wat af zo.

  Like

  • lol 😉 beleggen is wachten en discipline en dat je genoeg stamina hebt om niet dingen te doen die je eigenlijk niet wil. Met vriendelijke groet, de brugwachter.

   Like

 2. Dankje! Geduld dat snap ik ook zeker. Maar zoveel mensen zijn al meerdere weken positief en ‘die uitbraak moet er nu echt gaan komen’…. en dan komt hij maar niet. Dan wordt elk stukje macronieuws aangegrepen, afgelopen vrijdag, nu weer dinsdag, dan weer a.s. vrijdag dan weer cijfers van JP morgan deze week etc.etc. De Dow stoomt wel verder, maar de AEX blijft achter. Ik vertrouw dan niet.

  Like

  • DAX ook tegen weerstand, SPX is er doorheen zou een flinke stijging moeten zien, maar doet het niet. Situatie is niet rooskleurig, maar dat weten de meeste, dus velen houden hun kruit droog, bedrijfscijfers worden afgewacht, misschien bij optie expiratie dreuntje, blijft een traders markt

   Like

 3. $ verzwakt door verwachte QE, us stocks omhoog hierdoor. eu blijft zogezegd achter maar rekening houdend met sterkere euro blijven we op gelijke tred.

  bij dalende $ gaan we omhoog tenzij us ook gaat dalen, dan gaan we alsnog ook wat omlaag.

  koop $ stocks die zijn achtergebleven maar door stijgende $/€ wel voordeliger zijn geworden.

  uitbraak komt er als niemand er nog zo duidelijk over praat, men verwacht het nu teveel dus komt het zeker niet.

  Like

 4. ik geloof wel in een uitbraak. Daar heb ik die ganntrader niet voor nodig. Met alle respect

  Tokkie

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: