Gepost door: Victor Goossens | 27 oktober, 2010

Koor dansen of te wel het laveren door de cijfers

De contrarian Marc Faber verwacht een sell off bij de aankondiging van QE II omdat hij verwacht dat de Fed minder bonds gaat aankopen dan de consensus verwachtingen (alles onder de 1 biljoen zal teleurstellend zijn). Zal het buy the rumour, sell the fact worden? Hij gaat uit van een gezonde correctie in de aandelen- en grondstof markten, waarbij de $ wat in kracht kan winnen.

Ik speculeer niet op hoeveel, daar er nog een aantal zeer belangrijke cijfers aankomen die de QE verwachtingen omhoog of omlaag kunnen brengen. De belangrijkste is as vrijdag GDP Q3, verw 2 (1.7%). Vanmiddag om 14:30 durable goods, verw 2(1.5), exc transport 0.5(1.7) en new home sales om 16:00, verw 300k (288k), excisting home sales waren vorige week beter dan verwacht, maar nieuwe? Ik houd mijn hart vast.

Donderdag 9:55 Duitse werkeloosheid, verw -30k(-40k) en 7.4% (7.5%), 11:00 Europese vertrouwenscijfers en Jobless claims 455k(452k). Vrijdag GDp en om 15:45 Chic PMI verw 58(60.4), 15:55 Michigan confidence verw 68(67.9) en NAPM Milw (50).

Als de Macro cijfers veel beter zijn dan verwacht, wordt er minder QE verwacht (markten lager), zijn ze erg slecht; meer QE (mktn hoger), het beste zou natuurlijk zijn dat de cijfers  beter zijn dan verwacht, want niemand weet of QE uberhaupt werkt… Dus er kan nog veel gebeuren tot de aankondiging op 2/3 nov.

$ is key voor aandelen- en grondstoffen markten, de diverse modellen & systemen (schat tegenwoordig 50% van de volumes) gebruikt door beleggers zullen kopen/verkopen na gelang de $ bewegingen.

Te samen met TA van Gann speel ik dus kort op de bal en dek van tijd tot tijd de portefeuille af met FTI’s. (Vanochtend wat FTI’s gegeven daar ik new home sales niet vertrouw en hevige reacties verwacht in de mkt)

Daarnaast vul ik mijn stockpick lijst verder aan. (zal binnenkort koersen even updaten)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: