Gepost door: Victor Goossens | 16 november, 2010

Op zoek naar de holy Grail,

Azie is in de ban van Inflatie en mogelijke rente verhogingen (China -4.4%, India -2.2% en Korea -0.8% (net rente wat verhoogd), de groei blijft goed in de emerging markets.

Europa is in de ban van Ierland en de besmetting naar Portugal, Spanje etc. Morgenavond crisis meeting van de EU finance ministers of de Ieren hun banken (mogen) redden, wat wel verwacht wordt. Als ze er alleen proberen uit te komen kan het volatieler worden. Er moet een oplossing komen, hoe langer deze impasse duurt hoe moeilijker het wordt. Mijn vraag; waarom worden de obligaties van Ierse (en andere slechte) banken in Europa niet omgezet in aandelen kapitaal?

Amerika is in de ban van Obama as Donderdag of de Bush belasting verlagingen blijven en de hernieuwde beursgang van General Motors (grote belangstelling wordt verwacht).

Ondertussen zoeken beleggers en bedrijven naar de Holy Grail, of te wel Rendement en investering’s ideen (Carterpillar koopt mijnbouw machine fabrikant Bucyrus voor $ 7.6mrd ($ 92 +32%), daarmee aangevend dat de grondstoffen boom nog lang niet over is). Stock picking wordt nu belangrijker.

Het onderliggende sentiment blijft goed en als de uitkomst van Ierland & Obama positief is, zou as Donderdag een mooie koop dag kunnen gaan worden. Gann trader heeft weer een uitgesproken mening, waar ik me goed in kan vinden.

Om 11:00 krijgen we meer info of Duitsland en Europa door blijven groeien. ZEW current sentiment verw  75 (72.6) en Econ sentiment, verw -6(-7.2) en EU econ sentiment, verw 2 (1.8) en in de namiddag US industrial production verw 0.3(-0.2) en Capacity utilization verw 74.9(74.7).

QE uitgelegd in Jip en Janneke taal 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: