Gepost door: Victor Goossens | 22 november, 2010

Ierland in de uitverkoop en Draka

Eerst zei Ierland dat ze niks nodig hadden en het zelf wel konden oplossen. Door zware druk van het IMF en de EU, met de nadruk op besmetting naar de andere zwakkere EU landen, zeggen ze doe dan toch maar 100mrd of zo, is toch wel makkelijk als de banken in Ierland worden leeg getrokken en de domino in werking zou kunnen zetten naar Engeland, Frankrijk (Roubini zegt dat de Fransen net zo erg er voor staan als Ierland en Griekenland) en de rest. Dus de uitkomst van de stress test van de banken was toch niet zo goed. Engelse banken zitten zwaar in Ierland, ook de andere banken zitten sterk verweven aan elkaar, en een 2e Lehman affaire is voor alsnog voorkomen (zou erger zijn geweest!), waar ik liever niet aan wil denken.

Nu is het wachten op de Ierse details. De Ieren gaan 10mrd bezuinigen (oa sociale uitkeringen -11%) en 5mrd extra belastingen heffen de komende jaren. Staatsbelangen zullen worden verkocht en natuurlijk op bodem prijzen, daar men kan zien dat de komende jaren het geen pretje wordt daar. Een van mijn favorieten Jim Rogers, beschrijft het uitstekend.

Feest bij Draka een van mijn holdings, op 12 nov schreef ik er nog wat over (lezersvragen 12 nov) en wilde het deze week meer onder de aandacht gaan brengen, helaas te laat. Nu zijn er 2 mogelijkheden 1 Nexans gaat overbieden (het huis van de buren is maar 1 keer te koop 😉 en moet dan +15% meer betalen. Of Nexans doet niks en wordt het 17.2 en komt er nog een doucheurtje van 0.30 dividend per aandeel bij. Dus ik wacht even af met verkoop van mijn stukken en calls. Zie nu een fors hogere koers 19.37; denk short squeeze of Fransen beleggers kopen, die weten vaak meer !

[12:55 zu nu net dit: Chinees bedrijf Xinmao doet bod op Draka

AMSTERDAM – Het Chinese bedrijf Tianjin Xinmao wil kabelbedrijf Draka overnemen. De Chinezen doen een bod van 20,50 euro per aandeel in contanten, ofwel 1 miljard euro in totaal. Dat is hoger dan het overnamebod dat het Italiaanse Prysmian maandag bekendmaakte.

ANP

De Italianen bieden 17,20 euro per aandeel, deels in contanten en deels in aandelen. Dit bod waardeert Draka op 840 miljoen euro.

Het bod van Tianjin Xinmao is opmerkelijk. Draka liet maandag weten het bod van Prysmian te aanvaarden. Ook grootaandeelhouder Flint Beheer liet maandag weten het bod van Prysmian te steunen.]

Ik verwacht dat de markten zich in een trading range gaat bewegen tussen de 340 en 350 de komende of anderhalve week. De swing low van Gann trader was 1 dag later dan wat er gebeurde vorige week. Nu hebben ze weer een prognose waar ik me in kan vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: