Gepost door: Victor Goossens | 2 december, 2010

Schulden Tennis & Bluf poker,

Ben weer terug van een aantal dagen olijven plukken in de Luberon, tja je moet wat bij verdienen met de beurs van de laatste tijd 😉

De focus van de Amerikaanse schulden problematiek (tijdelijk opgelost door QE II) vloog vorige week naar de Europese schulden besmetting van de PIIGS. De bewegingen zijn snel en krachtig, gevoed door hot money wat binnen 1 seconde long en short kan gaan op de diverse obligatie markten, versterkt door de snelle handel in CDS’s die langere termijn beleggers gebruiken om hun posities af te dekken. Een selffulfilling prophecy.

Nadat Trichet min of meer aangaf om alles te doen om de Euro te redden, met name zelfs het reddings pakket te vergroten, kalmeerde de markten en werd weer belegd in de PIIGS landen en konden de aandelen markten weer herstellen. De laatste macro cijfers die door komen geven de beleggers weer moed, kans op een double dip neemt verder af.

Jean Claude & Ben spelen een spel van bluf poker, net zolang doorgaan totdat de ander opgeeft, omdat het geld op is…. (die kaarten van hun wil ik absoluut niet zien).

Gann Trader weer een erg goede timing, ze schreven afgelopen Zondag; een swing low op maandag 29 nov, dat klopte voor de SPX, niet voor de AEX die volgde een dag later. Vraag even een gratis proef aan voor de deze redelijk cruciale week.

Binnenkort geef ik even een korte samenvatting van de lunch met Willem Middelkoop en zijn Gold & Discovery fund en ben ik mijn beleid aan het bepalen voor 2011. (een groot thema is de verschuiving (ook van de middenklasse) van het ‘westen’ naar emerging markets, dus van west naar oost, en als je genoeg doorgaat komt je ook in Zuid Amerika uit 😉

Vandaag belangrijk of de markt doorloopt; 11:00 GDP Europa, verw  0.4(0.4),  y/y 1.9 (1.9), wat Trichet gaat vertellen met de 13:45 rente aankondiging verw 1(1), 14:30 Jobless 425k (407k), 16:00 home sales verw -1%(-1.8%). Vrijdag China non manuf PMI (60.5), hsbc PMI (56.4). 9:55 Duitse PMI verw 58.6(58.6), 10:00 Euro PMI 55.4(55.4) en het belangrijkst; de Private Payroll om 14:30 verw +155k(+159k), non farm payrolls verw +145k(+151k) en 16:00 ISM non manuf verw 54.8(54.3).

Ik verwacht dat de markten verder omhoog lopen, sentiment is goed, een leuke kerst rally, maar je weet maar nooit wat er weer om de hoek komt kijken. Moto; Buy on weakness.

Ik zou het een eer vinden als u zich inschrijft op mijn site met korte bondige commentaren en aandelen ideeën, rechtsboven onder de landschaps foto ;-)

Advertenties

Responses

 1. ik verwacht dat morgen of volgende maandag het begin van het einde is, m.a.w. down down down 🙂

  Like

 2. ik hou rekening met het volgende: alternate count … read on …
  http://pugsma.wordpress.com/2010/12/01/dec-12-2010-update-4-eod/
  Ik ga op mijn gevoel af, niet wat fundamenteel onderbouwd is of het zoveelste artikel dat je vind op De Tijd, De fucking (financiële) telegraaf, wall street journal, bloomberg, reuters, etcetera
  dus Technische analyse, elliot wave en prechter hou ik rekening mee, nieuws is voor mij een klucht in de financiele wereld.
  Voor de andere is TA en elliot waves dan weer pure onzin en goed/slecht nieuws het van het!, elk zijn eigen mening en zin voor filosofie om de beurs te ervaren zoals hij/zij wil … 🙂

  Like

  • Met genoeg ervaring is gevoel belangrijk, maar veel dingen kan je niet voorzien, ik vind Gann een van de beste, zitten voor 80/85% goed, te samen met macro data en psychologie, kun je gewoon een beter rendement maken. Als je je fouten maar snel afkapt

   Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: