Gepost door: Victor Goossens | 14 januari, 2011

Donkere wolken voegen zich samen boven de markt,

De markt hield het toch langer vol dan ik verwachte, maar er komt slecht weer aan. De topvorming is bijna ten einde en de daling kan gaan inzetten. Ik wacht de retail en Michigan confidence cijfers vandaag nog even af, voordat ik alles ga afdekken. Maar ben nu al gedeeltelijk voorbereid.

Moody’s waarschuwt US voor behoud AAA rating.

Verhalen zoals de prognoses van de The National Inflation Association (meestal negatief gestemd) kunnen een rol gaan spelen de komende weken, let vooral op de forse toename van de voedselprijzen, deels incidenteel door het weer, maar voornamelijk een trend voor de komende jaren door toename van de middenklasse in emerging markets.

Ondanks wat er straks gaat uitkomen bij de retail sales, verwacht men slechtere tijden voor Januari, volgens Gallop Research. Overall self-reported daily consumer spending in stores, restaurants, gas stations, and online averaged $55 per day in the week ending Jan. 9 — down as expected from the $75 average for the month of December, but also well below the $68 average for the same week in 2010. Het lijkt er op of alles is besteed de laatste weken van vorig jaar.

Ik denk niet dat de goede vooruitzichten van Intel of de iets betere resultaten van JPMorgan (net gemeld) de daling kunnen gaan tegenhouden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: