Gepost door: Victor Goossens | 18 januari, 2011

Hoger of Lager? Een paar belangrijke vragen;

Wat verwacht u van de markt en wat gaat u doen?

De meeste verwachten een correctie, TA en Fundamenteel van rond de 5 a 10%. En u weet als iedereen dit verwacht.. Maar dan de vraag, als die -10% er komt, wat doet u dan?

Ik sprak van het weekend een van de betere hedgefund managers, die de markt ook te duur vond en hoopte op een correctie. En vroeg hem natuurlijk wat doe je dan? Kopen! was het antwoord. Jim Cramer beschrijft het huidige sentiment erg goed, denk ik. Er heerst angst om nu (363.3) in te stappen, dus wacht men op een correctie. Sentiment is ‘want to buy attitude, not an Already In mentality and a cautious waiting for a pull back’.

Maar wat als die nu niet komt?

De FTI (short) verzekering kost me geld, maar ik wacht op een aantal zeer belangrijke cijfers morgen [sorry Donderdag], de Chinese Inflatie als belangrijkst, verw 4.6 (5.1). De chinezen bestrijden alleen maar de symptomen van oververhitting (met extra bankreserves, lichte rente verhogingen en nu onroerend goed belasting), maar niet de oorzaak; Money supply ! Onofficieele inflatie ligt al rond de 10% (oa voedsel en energie). De Krediet groei moet fors worden terug gebracht, anders vloeit het geld van onroerend goed naar grondstoffen of aandelen. Als men zeer goedkoop kan lenen en de inflatie verwachtingen zijn hoog, dan leent men vol en koopt alles wat mogelijk is. Zie hoe dit gelopen is in de US of A.

Apple indicatie is -4% op het ziekteverlof van Steve Jobs. Vanmiddag cijfers Q4, zal wel weer erg mooi zijn. Denk komende tijd aardig wat volatiliteit, er zijn verhalen dat ze Facebook willen kopen (denk het niet), Verizon contract wordt er interessant voor ze, maar denk ook dat de concurrentie op de I-pad toeneemt. Buy on weakness. [Q4 cijfers 19% beter dan verw, koers bijna weer helemaal terug]

Europa verschuift het probleem verder in de toekomst. Interessant stuk van mijn favoriete John Mauldin. Bottomline moeten de centrale banken aan de ene kant voorkomen een Lehman stuk uit te voeren (dwz afschrijvingen op obligaties van de zwakkere landen, komt er weer een Europees bankenprobleem aan (ook pensioenfondsen en verzekeraars) en aan de andere kant zal zonder afschrijving het probleem niet zo maar weg gaan zonder zware recessies te ontketenen. Willem Buiter evenals Merkel en mijn bescheiden persoontje zijn voorstander van het automatisch omzetten (bij verslechterende balansen van banken) van Bank obligaties naar aandelen van deze banken om de kapitaal positie te verbeteren en de schulden (ook bij de banken) verder terug te brengen.

Op Woensdag nog even de huizenmarkt, housing starts verw 550k(555k) en permits 555k(530k), die wat tegen kunnen vallen, gezien de oplopende rentes en zwaardere eisen van de banken. China zal de beurs maken of breken, een inflatie onder de 4% is positief en boven de 5.5% negatief. Daarom houdt ik nog even vast aan mijn shorts en speculeer niet op goede cijfers, maar analyseer realistisch.

Succes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: