Gepost door: Victor Goossens | 11 april, 2011

Ben Bernanke eet niet en rijdt geen auto;

en is voorstander van een sterke $… Allemaal leugentjes om ieders bestwil…

INFLATIE ! is geen issue zegt the Bernank, the output gap is nog steeds hoog en looninflatie is onwaarschijnlijk gezien de hoge werkeloosheid. Maar deze indicatoren geven niet aan wanneer inflatie gaat toe slaan.

De beste indicatoren zijn markt prijzen. Door de dalende $ wordt alles duurder (zeker voor de Yanks), olie, gas, kolen en andere harde en zachte grondstoffen, deels door het doorzetten van economische groei, maar ook door het nog steeds soepele monetaire beleid van de centrale banken wat leid tot het zoeken naar beleggingen om de waarde van geld in stand te houden, Goud, zilver, platina etc

John Mauldin in zijn laatste stuk legt het goed uit en zegt dat de Fed achter de curve aanloopt en straks veels te laat de rente gaat verhogen. Werkgelegenheid verbeterd, maar blijft nog steeds hoog. De reden is, volgens mij, dat Amerikaanse bedrijven zeer voorzichtig mensen aannemen en veel temps inhuren, om flexibel te blijven en de forse ziektekosten verzekeringen en pensioenen te omzeilen. De loonkosten druk staat voor de deur, wereldwijd (in het Midden Oosten en noord Afrika zijn de onlusten begonnen door de al maar oplopende voedsel en energiekosten, daar vaak 50/70% van het netto inkomen).

Ben kijkt voornamelijk naar core inflation, dus zonder voedsel en energie prijzen… Maar binnenkort zullen de kosten van wonen ook gaan toe nemen, omdat er minder huizen gekocht worden, gaat men huren, http://www.rent.com geeft al aan dat huur prijzen met 15% kunnen stijgen tot eind 2012. (23% van US CPI is owner equivalent rent, en zelfs 40% van Core inflation…)

Producer prices are running at 20% annualized, this is starting to show up in consumer prices (Wall Mart ziet ‘serious inflation’ on the horizon (clothing, food and other poducts). Sinds het begin van QE2 neemt inflatie met 5% (op jaarbasis) toe en Kimberley, Colgate, P&G en anderen hebben al prijs stijgingen aangekondigd van 5/7%.

De westerse landen hebben geprofiteerd van de harde groei in de emerging markets, maar importeren nu ook de inflatie.

Deze week een aantal zeer belangrijke inflatie cijfers, Duitsland & Engeland dinsdag 12 April, Woensdag Frankrijk, Donderdag US producer price index, Vrijdag Europa en US Consumer prices. Ik ga er vanuit dat ze licht tegenvallend kunnen gaan worden, dus hogere inflatie, en een verdere vlucht uit obligaties en cash naar Grondstoffen en aandelen. Mogelijk wordt de high van 374 in Februari deze week uitgenomen.

Vrijdag veel belangrijke cijfers uit China, mn Money supply, GDP, new Yuan loans en fixed assets investments (wordt de onroerend goed zeepbel in China verder opgeblazen?)

Zal vandaag of morgen even mijn resultaat over Maart bekend maken en een lijst aanleveren met interessante koop kandidaten voor vandaag en/of morgen voor de aanstaande rally.

Voor timing check Gann Trader even uit. (Stuur even een mailtje dan stuur ik de laatste van gisteren even op)

Voor aanmelden website, gratis updates via email: zie box rechtsboven.


Responses

 1. Hoi Victor,

  Interessante bevindingen. Graag ontvang ik de laatste B & A om eens te kijken wat zij zeggen over de bullmarkt in goud en zilver. Een hausse is het zeker, komt er echter een verzwakking van de trend voor een mooi instap / bij koop moment?

  Like

 2. graag ontvang ik de uitgaven van ganntrader van je.

  Bij voorbaat hartelijk dank,
  Freddie

  Like

 3. Graag ontvang ik de uitgave van Ganntrader van je.

  Bij voorbaat dank,

  Inga Melsert

  Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: