Gepost door: Victor Goossens | 13 mei, 2011

De markt heeft altijd gelijk,

De Griekse obligatie rendementen geven aan dat de markt verwacht dat er mogelijk 45% wordt afgeschreven. In eerste instantie verwacht ik eerder een tussentijdse oplossing; verlenging van de schulden om te zien of de Grieken hun best gaan doen om de EU en de IMF convenanten te gaan vervullen. Maandag wordt erg belangrijk, dan komt er een beslissing of er meer goed geld of niet in de bodemloze put zal worden gestort en de repercussies naar de andere Piggs landen. Deze angst of onzekerheid geeft een vlucht naar cash. Naar aanleiding van Taleb’s Black Swan verhaal zijn beleggers nu naar de andere kant door geslagen, men denkt nu dat er veel beren achter de bomen verscholen zitten. Gezien de BNP cijfers van Frankrijk en Duitsland vanmorgen (en straks Europa) ziet het er zonnig uit, geen reden voor te veel pessimisme. Aandelen blijven attractief. 

Goldman’s trading kant wil graag volatiliteit, daar ze dan meer verdienen, maar de Asset mgmt kant vind ik geloofwaardiger. Jim O’Neill de chairman van deze toonaangevende club zegt dat beleggers nu te pessimistisch zijn en te veel cash opbouwen. Men dent dat het westen in de problemen zit. Dit is zeker niet zo gezien de fantastische resultaten van bedrijven en de exceptioneel goede groei in mn Duitsland, Zweden, Australie en Canada. Hij verwacht een rally in Chinese aandelen in de 2de helft van het jaar en vind Rusland goedkoop.

Diverse lezers vroegen zich af of ik er mee opgehouden was. Neen, zeker niet, maar als ik niks nieuws te vertellen heb of niet een echte richting heb, val ik u niet lastig en neem wat meer vakanties, Mallorca was heerlijk zonder kids ;-).

Mijn huidige strategie; er is not wat upside, gezien de lage volumes de laatste weken is een uitbraak mogelijk, denk dat er velen kijken naar de 363/370 slotstanden. Niet dat we dan hard omhoog gaan, maar er is wel wat te verdienen.

Eind Mei/begin Juni ga ik wat afbouwen en de portefeuille herstructureren en eventueel afdekken met futures.

Heb net Andy Kessler’s boek Eat People gelezen, zeer interessant voor de lange termijn trend.

Voor aanmelden website, gratis updates via email: zie box rechtsboven.

Advertenties

Responses

  1. Victor,

    Als je de film “Inside Job” hebt gezien kun je niet heel erg positief zijn over de toekomst. Die kan ik je absoluut aanraden.

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: