Gepost door: Victor Goossens | 11 juli, 2011

USE, het is tijd voor de United States of Europe

USE, vandaag volle speculatie op Italie, 10 jaar; 5.27 (+0.4% in 1 week), het begint met een aantal slimme hedgefunds die short gaan op Italiaanse bonds (versterkt door een mogelijk verbod op short gaan van de overheid daar), dan gaat de rente omhoog en komen de credit rating agencies en kunnen de institutionele beleggers niets anders dan hun ciao bondjes te verkopen, wat de situatie weer verder verergerd. Dus Italiaanse banken zullen fors dalen vandaag.

Ondertussen weten de politici niet wat ze moeten doen, ze verergeren de situatie; Van Rompuy crisis beraad over besmettingsgevaar… Christine Lagarde waarschuwt dat er een oplossing moet komen over de Amerikaanse schuldenberg anders ernstige gevolgen…ppfff ze maken er een lekker zooitje van.

Het is nu tijd voor 1 Europese obligatie markt om de boel bij elkaar te houden. Nu alles uit elkaar te laten vallen is geen optie, dit gaat enorm veel kosten en een recessie is de enige uitkomst. Ik zeg veeg alle Euro staats obligaties bij elkaar onder 1 europees orgaan. Conclusie; men houdt Europa heel, rente in de zwakkere landen gaat fors naar beneden (men maakt winst op de PIGGS obligaties) en in de sterkere landen gaat de rente wat omhoog, maar geen drama.

Chinese inflatie was hoger dan verwacht op 6.4% (wordt gezien als incidenteel) en de Chinese importen 19% (25% verwacht), export iets minder dan verwacht op 17.9%, trade blance 22.3mrd (14.2 verw)

Gann trader verwacht een bodem vandaag of morgen Vraag even een gratis proef aan.

Een goede week gewenst

Voor aanmelden website, gratis updates via email: zie box rechtsboven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: