Gepost door: Victor Goossens | 22 juli, 2011

Goed de Euro is gered, nu de $ nog en wat dan?

Europese top heeft gisteren een blok gevormd en gekozen de Euro te redden met diverse maatregelen. Het is nog wachten of de banken werkelijk gaan meedoen en hoe het plan zich gaat uitwerken, het is tenslotte nog nooit geprobeerd. Theoretisch ziet het er ok uit, nu de praktijk nog. Ze hebben aangegeven dat het plan niet geld voor de andere landen. Maar wat nu als ze over een paar maanden toch aan de bel gaan trekken dat ze het ook niet gaan redden… Belangrijk wordt ook wat de Amerikaanse credit rating agencies van het plan vinden.

De problemen zijn nu niet verdwenen, alleen is er eindelijk daadkracht getoond. De grote vraag blijft hoe gaat men de schuldenberg in de ontwikkelde landen verkleinen? Of via bezuinigingen, belasting verhogingen, wat ons geen groei gaat brengen of misschien zelfs een nieuwe recessie. Of geld bijdrukken, de makkelijkste weg en je verschuift het probleem naar de toekomst. Uiteindelijk zal het waarschijnlijk een combinatie van de 2 worden. Op de wat langere termijn (2/3 jaar) ben ik niet positief gestemd. Korte termijn verwacht ik een leuke zomerrally.

De bedrijfscijfers die binnen druppelen zijn goed, dus dat geeft ondersteuning. De waardering voor aandelen zijn laag tov andere asset classes.

Hoor net Goddijn van TomTom op BNR. Ik denk dat het bedrijf zijn beste tijd heeft gehad. De meeste hebben een navigatie systeem en de concurrentie is nu moordend. Ik heb ooit 400 euries betaald voor een one, nu bij het kruidvat voor 40. Het gaat de kant van dvd spelers op. Met zo’n mega afschrijving geeft Goddijn al aan dat het bedrijf veel minder waard. Heb helaas geen puts, maar gelukkig ook geen positie.

Het is nu wachten op de verhoging van het schuldenplafond in Amerika.

Ik verwacht wel dat dit op korte termijn zal gebeuren en zal de beurs verder lucht geven.

Voor aanmelden website, gratis updates via email: zie box rechtsboven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: