Gepost door: Victor Goossens | 25 juli, 2011

Rutte, hoe zit het nu ook al weer?


Heeft Jan Kees geregeld dat de banken mee moeten doen en zegt de EC nu dat er gewoon 109mrd op de tafel moet komen (30 van het IMF en 80 van de Eurozone) en de banken nog eens 50mrd er bovenop of 109mrd in totaal? Dus de kosten voor NL 3.2mrd ipv de verwachte 1.6mrd, een uitleg komt…

Slecht (Grieks) gedrag wordt nu beloont en het probleem wordt verder in de toekomst verschoven. Deze bailout geldt niet voor de andere landen, die vol hun best doen geen onvoldoendes te halen. Ierland heeft ook te veel schulden gemaakt om huizen te bouwen en te kopen. Wat nu als ze over een half jaar aan de bel trekken? En Portugal, Spanje, Italie… Wat is het volgende script van de Europeanen, of wordt er het met elk nieuw probleem een nieuwe aflevering verzonnen?
Nu is de focus ‘gelukkig’ weer op het Amerikaanse schuldenplafond dat voor 2 Aug geregeld moet zijn. Het wordt hard gespeeld door de democraten en republikeinen. Gezien de renteontwikkeling in Amerika wordt er uiteindelijk aan voldaan, of Obama kan het gewoon er door duwen, maar dan neemt de onzekerheid en beslissingsloosheid (nu ook in Amerika!) alleen maar verder toe.
Kijken we naar het wereldplaatje dan staan we er echt niet heel slecht voor. Monetaire stimuli blijft, dus positief. Economische cyclus positief. Waardering; Neutraal. Technisch; positief. In Oktober 2007 stonden deze 4 maatstaven allemaal op rood. Wordt de onzekerheid over het Amerikaanse schuldenplafond weggenomen en komen er meer (positieve) details over de bailout, dan kan de markt nog een leuke rally verwachten.
Gann trader zat niet zo goed vorige week (verwachte lagere markten). Ze maken zich wel op voor een laatste stijging.
Belangrijk deze week; Dinsdag; UK GDP, verw 0.2(0.5), US consumer confidence, verw 57.9 (58.5) en new home sales verw 320k(319k). Woensdag; China leading index, Beige boek en durable orders verw 0.5(0.6). Donderdag German unemployment, Euro zone confidence, US Jobless 412k(418k) en pending home sales-2%(8.2%) en vrijdag de zeer belangrijke US GDP 1.7%(1.9%) en Chicago PM 60(61.1) en Michigan confidence 64(63.8)
Bedrijfscijfers; Dinsdag; Aperam, KPN, Deutsche bank, Daimler, BP, UPS, Ford. Amazon & Dupont. Woensdag; Arcelor, Wolters, Air France, SAP, Boeing, Dow Chemical. Donderdag; Randstad, RD, reedelsevier, Solvay, Exxon, Colgate, VW, Siemens, Bayer, F telecom, telefonica. Vrijdag; Bekaert, EADS, Conocophilips.
Voor aanmelden website, gratis updates via email: zie box rechtsboven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: