Gepost door: Victor Goossens | 1 augustus, 2011

Er is een deal, maar dat is dan ook alles en Jan Kees de Jager niet te vertrouwen,

Kat in ’t bakkie zou men zeggen, geschreven door Jan kees zijn broer?

Iedereen wist dat er een akkoord zou komen anders zag het er nog slechter uit voor de US of A. Obama is niet blij, hij krijgt geen belasting verhoging voor de rijken (De tijdelijke Bush tax cuts). Samenvattend wordt het bezuinigen naar de toekomst verschoven en maar $ 1biljoen om te beginnen en er wordt een commitee benoemd dat nog eens 1,5 biljoen gaat zoeken voor het jaareind… Amerika begint op de EU te lijken. Blijkbaar hebben ze enorme angst om de minieme groei (2e kwartaal 1.3% verw 1.8% en nog erger 1e kwartaal maar 0.36% groei was 1.91%…) niet volledig de nek om te draaien. Ik denk dat de rating agencies niet blij zijn met deze bezuinigingen, een baby kan meer bezuinigingen vinden. (verwachting was minimaal $ 4 Biljoen)

Boehner (Rep) is erg trots op zichzelf omdat Obama geen vrijbrief heeft gekregen, maar maakt zich zorgen over de mogelijk lagere defensie uitgaven… Ik zou alle militairen uit Afghanistan, Irak en uit de rest van de wereld halen en ophouden werelds politieman te zijn zonder echt veel resultaat. Hier zou een enorme besparing te behalen zijn, wat Amerika op de goede weg zou kunnen helpen. Geef het geld uit in je eigen land met infra werken etc

Ben blij dat de markten hoger gaan, nu nog even de uiteindelijke ondertekening vandaag en kunnen we nog wat hoger gaan. Chinese PMI manuf was verdeeld, 50.7 verw 50.2(50.9), de hsbc pmi iets minder 49.3 dan vorige maand 50.1 (onder 50 niet goed).

Vanmiddag ISM Manuf erg belangrijk, verw 55 (55.3), deze week zal in het licht staan van de werkeloosheid cijfers in Amerika.

En ik las dat Jan Kees is dus niet te vertrouwen is; Minister van Financiën Jan Kees de Jager heeft een onderdeel van het reddingspakket voor Griekenland verzwegen uit angst voor de reactie op de financiële markten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: