Gepost door: Victor Goossens | 5 augustus, 2011

Soft patchers 1(0), Double Dippers 3(3)

Markets were oversold ook volgens Marc Faber, double dippers verwachten dat er weer een zware recessie komt en dat de markten fors lager kunnen gaan. Markten bewegen zich extreem. Het recente private payrolls cijfers was beter dan verwacht, 154k verw 120k en non farm 117k ver 90k. Overheids jobs -37k verw-30k, in dit cijfer tijdelijke ontslagen van 23k in Minnesota!

We zijn er nog lang niet, 125k non farm nodig per maand voor 1 jaar om werkeloosheid van 9.2% gelijk te houden en 200k nodig om werkeloosheid met 1% terug te brengen in Amerika.

Maar gelukkig komt het vertrouwen langzaam wat terug. Nu nog verhalen over QE3 dan kan het sentiment verder verbeteren. Ik verwacht niet dat de wereld economie plotseling in zal storten met alle gevolgen van dien, maar denk eerder het New Normal van John Mauldin, zeer lage groei met af en toe een teruggang van de economieen en flinke volatiliteit.

Buy and Hold is volledig uit. Zet trading ranges voor alle asset classes. Profiteer van euforie en angst.

Een goed weekend gewenst en hopen dat de markten deze niveaus kunnen behouden over het weekend. Gann trader ging uit van een Low tussen 2 en 4 augustus.

 

Advertenties

Responses

 1. Doet de portfolio het zo slecht dat we hier niets meer horen van je maandelijkse updates Victor? 😉

  Like

  • Daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben, probeer vandaag even juli overzicht te geven, was +2.8% maar aug drama oil, junior mines, overheidsafh aand, gelukkig geen financials, maar toch niet leuk allemaal. Europa zou gewoon 1 bond markt moeten crieeren, alle schulden op een hoop en achteraf afrekenen met de landen. Dan wordt de euro bondmkt echt liquide, gaan de rentes van de zwakkere hard naar beneden en de sterke iets omhoog. Maar dat gaat veel minder geld kosten dan wat ze nu doen, pappen en nat houden en echt achter de mkt aanrennen.
   Do These Idiots Realize How Stupid They Sound?
   Just how idiotic is it to seek to prevent what has already occurred? I suggest that is blatantly idiotic. Here is a case in point.
   Earlier this evening, I noted ECB Seeks to Avert What Has Already Happened
   I cannot help but laugh out loud at some of the headlines this evening. By any rational measure, confidence has collapsed, yet G-7 Seeks to Avert Collapse in Confidence
   That the ECB needs to take these actions is a 100% sure-fire sign that investors have lost confidence.

   Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: