Gepost door: Victor Goossens | 8 augustus, 2011

Geen zwarte maandag, terug naar cijfertjes volgen,

Mark Rutte werd niet gebeld voor de G7 conference call, want helaas zitten we er niet in en ging dus lekker dansen op plens valley,  en de G& en de ECB lopen weer achter de markt aan; G-7 Seeks to Avert Collapse in Confidence.

Ook de Fockers weer te laat, vorige week zei Tricher geen italiaanse bonds op te kopen, gisteren toch weer wel en doe ook maar wat Spaanse (leuk rendementje). Vandaag heeft de media de volgende alweer gevonden; Frankrijk ! Dan kan Tricher lekker leven als god in Frankrijk na zijn pensioen. De geloofwaardigheid van de Fockers is totaal weg en een makkelijke prooi voor het kapitaal van de aasgieren.

Zoals ik al eerder verkondigde zou Europa 1 bond markt moeten crieeren, alle schulden op een hoop en achteraf afrekenen met de individuele landen. Dan wordt de euro bondmarkt echt liquide (en kan dan eventueel als reserve currency gaan fungeren), betere garanties en gaan de rentes van de zwakkere hard naar beneden en de sterke iets omhoog. Dat gaat veel minder geld kosten dan wat ze nu doen, pappen en nat houden en achter de markt aanrennen.

Maar goed, niemand weet welke kant de markt opgaat, de volatiliteit is enorm, in 2 1/2 uur al 3.5% tussen hoog en laag, met een volume van 2x het 3 maands gemiddelde om deze tijd.

Deze week wordt erg belangrijk hoe de motoren van de wereld draaien. China morgen met foreign direct investment, Industrial production, retail sales, PPI & CPI (daalt het al en kan men het beleid versoepelen?), Trade balance, Import & Export Deutschland om 8:00, 14:30 non farm productivity in Amerika en het belangrijkst van de week; FED rate decision en mogelijke hints naar QE3?

Woensdag Chinese new yuan loans en tradebalance. Donderdag de gebruikelijke jobless. Vrijdag Franse BNP, US retail sales en univ of michigan als belangrijkste toekomstige indicator.

Technisch gezien ligt er een bodem rond de 280/275 . Gann houdt het op 284 en 1168 in SPX.

Een van mijn favourieten David Tepper, een selfmade billionair, zei op 10 Juni; “Bernanke said no QE 3. Maybe if the S&P is down a couple hundred points, they would reconsider.” spx 1269 nu 1170 (is 100 punten in de min), dus als we op 1.070 uitkomen rukt Brandweer Ben uit.

Voor aanmelden website, gratis updates via email: zie box rechtsboven.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: