Gepost door: Victor Goossens | 10 augustus, 2011

DE oplossing voor het Europese schuldenprobleem;

Zoals ik al eerder verkondigde zou Europa 1 bond markt moeten crieeren, alle schulden op een hoop en achteraf afrekenen met de individuele landen. Dan wordt de euro bondmarkt echt liquide (en kan dan eventueel als reserve currency gaan fungeren), betere garanties en gaan de rentes van de zwakkere hard naar beneden en de sterke iets omhoog. Dat gaat veel minder geld kosten dan wat ze nu doen, pappen en nat houden en achter de markt aanrennen.

Marshall plan voor de zwakkere europese landen.

Het belangrijkst is nu 1 front te vormen in Europa en de besluitloosheid eens aan te pakken. Het nu allemaal in te laten storten en het later weer te gaan opbouwen gaat een vermogen kosten en brengt de wereld naar een 2e (ergere) recessie! Jan Dwarsligger licht een tipje van de sluier op waar we naar toe gaan in Europa, aderlaten, net als in de middeleeuwen, totdat er geconstateerd wordt dat de patient helaas is overleden, maar ze hebben hun best gedaan… We moeten eerder bloed toedienen; Een Marshallplan is er nodig en een ordelijke afschrijving van een deel van de schulden (een idee is om de bankobligaties om te zetten in aandelenkapitaal, wat een groot deel van het te weinig eigen vermogen van de banken oplost en de bankenschulden naar beneden brengt, zonder dat de belastingbetaler weer pijn gaat lijden) en vol de krediet en geldkranen open draaien (net als men in Amerika het schuldenprobleem probeert op te lossen, ook politiek gebakkelei over het plafond van de schulden, uiteindelijk zullen ze het verhogen, maar iedere politici wil zijn zegje doen).

Geen woorden, maar daden om het voetbalverhaal weer rond te breien.

Het is nu tijd voor 1 Europese obligatie markt om de boel bij elkaar te houden. Nu alles uit elkaar te laten vallen is geen optie, dit gaat enorm veel kosten en een recessie is de enige uitkomst. Ik zeg veeg alle Euro staats obligaties bij elkaar onder 1 europees orgaan. Conclusie; men houdt Europa heel, rente in de zwakkere landen gaat fors naar beneden (men maakt winst op de PIGGS obligaties) en in de sterkere landen gaat de rente wat omhoog, maar geen drama.

Voor aanmelden website, gratis updates via email: zie box rechtsboven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: