Gepost door: Victor Goossens | 8 september, 2011

13:45 ECB verhaal belangrijk vandaag;

Komt een van de Fockers met een plezierig bericht? Een renteverlaging wordt niet verwacht anders zouden ze paniekerig overkomen, maar gezien de economische ontwikkelingen en de wankele positie van de banken zou het de juiste beslissing zijn. Griekenland zal nooit alles terugbetalen, 1 jaars rente staat nu op 88%, 10 jaar 18.3%, Portugal 10.3%, Ierland 8.6%, Italie 5.3%, Spanje 5.1%. Belangrijk in de speech; laten ze ‘upside risk to price stability’ weg, zeggen ze ‘monetairy policy being appropriate’ ie dat ze aangeven niet te verhogen de rest van het jaar en eerder aan renteverlaging(en) denken de komende maanden.

Eurobonds (zoals ik al op 31 mei aangaf) is geen vies woord meer en Soros heeft mijn blog ook gelezen ;-), als de fockers er de komende maanden mee komen is het wel wat duurder, maar de enige oplossing te samen met herstructeringen van schulden, anders Japan 2.0?

Obamas speech vanavond is alweer oud, het wordt politiek getouwtrek, $ 300mrd voor belastingverlagingen MKB (geen slecht idee) en Infrastructuur werken. Republikeinen zullen gedeeltes afkeuren. De bevolking heeft het gehad met Washington en wil daden, geen woorden (53% negatief over econ beleid Obama en 66% negatief over de republikeinen).

Vanmiddag om 14:30 nog wat jobless cijfers 410k(409k) en morgen een belangrijke blik op hoe het met de motor van de wereld gaat. Chinese CPI verw 6.2(6.5) & PPI 7.2(7.5), zetten ze de verkrapping door? Fixed asset investm 25.2 (25.4), groeit de onr goed bubbel door? Industrial production aug 13.7 (14%), en retail sales 17(17), vangt de binnenlandse groei de terugval in exports op?

En zaterdag nieuws over Chinese exports 21%(20.4) en imports 21%(22.9)

Technische Analyse Gann trader verwachte een herstelfase (waar we nu in zitten) en heeft weer een erg uitgesproken mening voor volgende week. Stuur even een berichtje en dan kan ik u als proef de laatste aflevering sturen, tevens feedback altijd welkom ;-)

Email ontvangen bij een nieuw bericht op mijn site? Schrijf je dan even in, rechtsboven onder de landschap”s foto.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: