Gepost door: Victor Goossens | 12 september, 2011

The return of the Vampire/Troika & DE oplossing voor de schuldcrisis;

The Troika (EU, IMF & ECB) komt de volgende dagen naar Griekenland, ze zullen tot eind Sept nodig hebben om te kijken of de grieken hun best doen en Europese hulp verdienen. Daarnaast moet nog gestemd door de Europese lidstaten, ook over uitbreiding EFSF. Zal wel weer erg lang gaan duren en zal de kosten verder verhogen.

Wat de markt zou kunnen redden van de reeele optie van een Bankrun in Zuid Europa zijn Super Eurobonds, breng de huidige bonds van alle Eurolanden in in Eurobonds met verschillende looptijden (met garantie van alle lidstaten) [schrijf op van te voren hoeveel schuld elk land heeft]. Breng daarna alle schulden in op de huidige marktwaarde (Griekenland bijvoorbeeld op 40/50% van de nominale originele waarde etc) en calculeer daarna hoeveel schuld er resteert voor ieder land individueel. Hiermee verlaag je de schulden fors voor de probleemlanden en hebben ze een kans het op lange termijn terug te betalen, tevens verlaag je de rente voor die landen en je geeft de schuldeisers een betere debiteur. Hiermee zullen de speculanten fors worden afgeschrikt en kan men Europa nog bij elkaar houden zonder dat de kosten en de economie volledig uit de hand lopen. Daarnaast wordt de ‘winst’ (daar de PIGGS bonds goedkoop worden ‘ingekocht’) verdeeld worden onder de lidstaten. De enorme liquiditeit van deze Eurobonds zal een mooie tegenhanger worden voor de $ markt. Samenvattend; iets hogere rente voor de sterkeren en fors lagere rentestanden voor de zwakkeren. Tevens zullen de afschrijvingen van de voor de banken minder zijn dan het laten ontploffen van het probleem (banken systeem in Europa zit nu volledig op slot, wat zijn repercussies zal gaan hebben de komende maanden).

Laten we hopen dat de juiste beslissingen zullen worden gemaakt, maar de verdeeldheid is enorm!

Deze week weinig echt belangrijk macro nieuws.

+ Gann trader zegt dat we in het staartje zitten van de daling sinds mei 2011. Stuur even een mail dan kan ik de volledige versie even op proef sturen.

EN Bank of America net met een bericht; de dood of de gladiolen! SPX target volgende 12 maanden van 1400 naar 1450 !

Email ontvangen bij een nieuw bericht op mijn site? Schrijf je dan even in, rechtsboven onder de landschap”s foto.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: