Gepost door: Victor Goossens | 3 oktober, 2011

Griekenland gijzelt Europa en wat te doen in de markten,

Het stoutste jongetje van de klas geeft weer eens aan de doelstellingen van de EU en de IMF niet te halen. Het begrotingstekort over 2011 wordt geen 7.6% van het BNP maar 8.5% en voor 2012 geen 6.5% maar 6.8% en dan alleen als de staat en de bevolking zich daar naar gedragen…  Dat ze dit weer niet gaan halen is voor de meeste duidelijk, Griekenland praat nu over het ontslag van duizenden ambtenaren (voorheen 30.000!) en daarvan gaan er veel met vervroegd pensioen. 25% van de bevolking heeft al aangegeven de verhoogde onr goed belasting niet te betalen. Slowakije blaft ook even dat men de schuldencrisis niet oplost met nieuwe schulden. Uiteindelijk zullen ze wel voor stemmen de 12 Oktober anders krijgen ze geen auto orders meer.

Markten donderen weer naar beneden, omdat als G de 8mrd niet krijgt, ze failliet zijn. Dit stoute jongetje weet ook dat ze streken kunnen blijven uithalen, daar Pappie Europa toch wel betaald anders stort het financiële systeem in en hebben we mogelijk depressiejaren voor ons liggen en heeft dat zijn effect op de rest van de wereld. Ze hebben Europa (en de rest van de wereld) bij de ballen. Hoe is dit mogelijk voor zo’n klein land. Een van de grootste schuldigen zijn de Europese politici (meet The Fockers), ze hebben deze initiële kleine wond door laten etteren en nu is de patiënt in gevaar.

Ik zou zeggen bijt door de zure appel heen, en ga van de LAT (Living Apart Together) relatie naar trouwen. Scheiden is geen optie, altijd veels te duur. Op deze manier doorgaan is ook geen optie, schulden opkopen (met of zonder leverage) is alleen maar pappen en nat houden en creëert steeds meer onzekerheid, wat bestedingen en investeringen steeds verder onder druk zal gaan zetten.

Dus waar staan we nu met deze markten?

Ik heb het gevoel dat dit het laatste stukje van daling is. We zitten in de capitulatiefase, de meeste die uit de aandelen markten wilden zijn eruit en de twijfelaars gaan er vandaag of morgen uit. Macro cijfers vorige week waren over het algemeen niet slecht of te wel geen verdere verslechtering. De slechte Europese Inflatie cijfers geven de indicatie dat we Donderdag geen rente verlaging kunnen verwachten in Europa, maar men kan wel opmaken dat de inflatie trend naar beneden is (zie de recente zwaar dalende grondstofprijzen). De Chinese en Europese PMI cijfers van vanochtend waren beter dan verwacht, dat geeft de burger weer moed. Als nu om 16:00 de ISM Manuf in Amerika meevalt, verw 54.3(55.5)

De markten gaan ook uit van een hard landing van China, gezien de meest recente cijfers wordt het eerder soft. (+)

Ondertussen zweten de Europese minister van Financiën in Luxemburg vandaag, van de uitkomsten wordt niet veel verwacht. Sarko gaat voor de Eurotop 17 Oktober nog even naar zijn vriendin in Berlijn voor overleg..

Gann trader heeft weer een interessante prognose voor de rest van het jaar.

Email ontvangen bij een nieuw bericht op mijn site? Schrijf je dan even in, rechtsboven onder de landschap”s foto.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: