Gepost door: Victor Goossens | 17 oktober, 2011

De Hoop rally

Op 5 Oktober had ik het gevoel om de handdoek in de ring te gooien en alles af te dekken, daar er een zware depressie zou komen als je de media moest geloven. Het kan verkeren zei Bredero (1584-1618) [Zijn toneelwerk was nauw verbonden met de realiteit: hij situeerde veel van zijn werk in zijn eigen geboorte- en woonplaats Amsterdam. Bredero hield niet van hoogdravende taal en ingewikkelde constructies: zijn personages spraken normaal, volks Nederlands]. Een man naar mijn hart, geen woorden maar daden en geen ingewikkelde MBS, CDSen en weapons of mass destruction..

Nu zijn de markten met rond de 15% opgelopen en is het vertrouwen weer wat terug in aandelen. Dee onvoorziene rally is gebouwd op hoop (zoals je weet beleg ik niet graag op hoop maar op fundamentele zaken), maar de beurs zit anders in elkaar en is manisch depressief. Himmelhoch jauchzend zu Tode betruebt.

Hoop op een substantiële vergroting van ESFS (2 of 4 keer zo groot) en HET PLAN om Europa te redden (23 Oktober of 3 Nov?)

Hoop dat de groeilanden gaan bijdragen via het IMF

Hoop dat de rest van de 2e kwartaal cijfers ook positief gaan uitpakken

Hoop dat het geen harde recessie in de wereld gaat worden, maar eerder mild en kort durend

Hoop dat China geen harde landing te wachten staat en dat de onroerend goed sector daar geen forse klappen voor de Chinese banken gaat inhouden (GDP en andere belangrijke Macro data morgen!)

Hoop dat de voorzichtig verbeterende macro cijfers door zullen zetten

Hoop dat de Europese Banken niet te hard en te snel gaan herkapitaliseren en groei verder gaan verzwakken (advies; zet bank leningen om in aandelenkapitaal!)

De stijging gaat te hard en te snel zegt iedereen, maar door het steeds meer gebruik van derivaten  (tegenwaarde is vaak 2x zo groot als de hele aandelenomzet per dag) moeten we leren leven met dit soort uitslagen.

Ik heb helaas veel minder geprofiteerd van deze laatste opleving door de angst voor het instorten van landen en banken. Ik wacht liever af of de diverse hopen gaan uitkomen om meer geld te gaan beleggen, dan op hoop te speculeren. Ik betaal liever meer als ik meer zekerheid heb over de richting waar we naar toe gaan.

Mijn Technische Analyse hulp van Gann zit weer geweldig goed de laatste tijd en houdt ze goed in de gaten, naast de belangrijkere macro en bedrijfscijfers. Vraag even een proef aan voor de laatste van gisteren.

Email ontvangen bij een nieuw bericht op mijn site? Schrijf je dan even in, rechtsboven onder de landschap”s foto. Feedback altijd welkom

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: