Gepost door: Victor Goossens | 20 oktober, 2011

Poreuze cirkel, wie kent hem nog van van Kooten en de Bie;

Hierbij deel 1.

Ik heb het hier dus over de vicieuze cirkel die de ratingbureaus in gang hebben gezet en die bijna niet meer te stoppen is. Eerst de credit outlook van de landen verlagen, waardoor de overheidsschulden minder waard worden, wat weer de bankbalansen onder druk zet etc.

Naarmate dit ‘diner’ langer duurt wordt de rekening steeds duurder, Spanje gedowngrade gisteren, Italiaanse banken lagere ratings (de Italiaanse 10 jaars rente loopt gestaag richting de angstige 6%) en de Fransen willen geld zien van het ESFS of de ECB, het maakt niet uit, als ze zelf de diner rekening maar niet geheel hoeven te betalen, daar dan hun rating ook onderuit knalt. De enige oplossing om verliezen van de schuldenproblematiek op te vangen is niet allerlei verhicles op te tuigen, maar meteen 1 grote Eurobondmarkt te crieeren (zoals Treasuries in Amerika, die er volgens mij economisch en financieel veel slechter voor staan dan Europa). Zie mijn oplossing.

Merkel tempert de hoop op een bazooka oplossing as Zondag. Misschien komt er ook wel niet veel uit bij de G20 meeting op 3 Nov, het zijn en blijven natuurlijk politici die alleen voor hun eigen straatje werken. De aandelenbeurs verdisconteert zeer veel hoop op het ogenblik.

De 3e kwartaal resultaten zijn een meevaller (2/3 van de 66 bedrijven in de SP500 zijn beter dan verwacht), Financieele instellingen in Amerika ook meevallers (maar ik weet bij god niet wat er leeft binnen die banken, ik vertrouw ze voor geen meter). Deze goede cijfers geven de burger moed.

China liet deze week zien dat het niet afstevent op een hard landing, maar eerder een softe. Fixed asset investm, industrieele productie en retail sales waren beter dan verwacht.

Er wordt een zeer gevaarlijk politiek spel gespeeld door de Europese politici. Zoete lieve Gerretje (Zalm) preekt voor eigen parochie, de problemen komen niet door de banken maar door de politici… dus hoeven de banken niet veel meer bij te dragen. FOUT ! De banken moeten hun ‘winsten’ niet uitkeren in bonussen en aan aandeelhouders en de verliezen niet meer socialiseren (de belasting betaler weer te laten betalen voor de fouten die ze maken en hebben gemaakt). HET VOORSTEL; zet de bankobligaties om in aandelenkapitaal dan worden automatisch de schulden van de banken minder en worden ze automatisch geherkapitaliseerd, zonder de kosten fors te verhogen voor de overheden en kan Sarko van zijn nieuwe kind gaan genieten zonder continue bij zijn pleegmoeder op bezoek te gaan 😉

Ik heb een gedeelte van mijn portefeuille afgedekt en kijk morgen de rest af te dekken daar er morgen een erg belangrijke optie expiratie is, waarbij niemand weet welke kant het kan opgaan. (de derivaten handelaren hebben de markt in hun macht). Dar er volgende week Maandag een teleurstelling aankomt is zeer groot. Ik houdt mijn hart vast.

Advertenties

Responses

  1. Victor Goossens reblogged this on Lange Termijn Beleggings Ideeen Van Victor Goossens.

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: