Gepost door: Victor Goossens | 1 november, 2011

De Grieken verlaten het zinkende schip,

Een twitter bericht van Zerohedge net; Shitshow: More resignations/defections from Greek ruling part is possible according to an Official

Las dat de Grieken een van de grootste kopers waren van 1m sterling + homes in London de laatste maanden.

Transport van Griekenland naar Zwitserland is enorm gestegen. Krijgen de Zwisterse banken weer wat geld binnen.

De Chinezen gebruiken Griekenland voor hun export, geen belasting 😉 En las dat de chinezen aardig doen tegen ‘onze’ man van het EFSF, maar pieken krijgt hij niet los.

Zou Papa draaikont (belastingvrij) gespeculeerd hebben op de top der dommen, hij wist al wat hij ging doen voor de meet vorige week Donderdag…

Goed nu is het wachten op 100% afschrijving van Griekse Junk bonds, waarbij de Europese banken en vooral de Franse banken verder in het moeras zakken en heel Frankrijk mee sleurt. The Fockers moeten weer wat nieuws uit hun hoed toveren.

Frankrijk heeft DE oplossing; ruzie maken met de italianen. ‘Zwarte dinsdag was gepland’ Brussel (tijd) De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Franco Frattini, spuit zware beschuldigingen richting Frankrijk. Volgens hem heeft de Franse president Nicolas Sarkozy bijgedragen tot ‘de speculatieve aanval’ tegen Italië. Dat schrijft de Franse krant Le Monde op basis van een artikel in de Italiaanse krant Il Messagero.
Frattini beweert dat de uitlatingen van Sarkozy in de nasleep van de Europese top van vorige woensdag hebben bijgedragen tot een zware dag op de markten. ‘Speculateurs begonnen vorige vrijdag al te spreken over een ‘zwarte dinsdag’ voor Italië. De aanval tegen Italië was gepland’, meent de Italiaanse minister.
‘En eerlijk, als iemand als de Franse president Nicolas Sarkozy zegt dat zonder de redding van Griekenland Italië de volgende in de rij zou zijn, dan voedt dat het idee voor deze speculatieve aanval’, beschuldigt de Frattini Sarkozy.
Het wantrouwen van de Italiaanse minister is duidelijk groot want hij laat ook weten zich te ergeren aan de mimiek van Sarkozy. Volgens Frattini zou Sarkozy tijdens de gemeenschappelijke persconferentie met de Duitse bondskanslier Angela Merkel beginnen lachen zijn na de vraag wat de president denkt over de begrotingsdiscipline van Italië. Frattini beweert dat Merkel ook begon te glimlachen.
Italië beleeft een moeilijke dag. De beurs van Milaan glijdt meer dan 5 procent achteruit met zijn bankaandelen als grootste slachtoffer. Daarbovenop ligt Italië zwaar onder vuur op de obligatiemarkt. De rente op langlopend staatspapier piekte dinsdagmorgen tot 6,26 procent.

Ik weet het al; oa EUROBONDS ! Wat ik al in Mei 2011 aangaf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: