Gepost door: Victor Goossens | 10 november, 2011

Beurs update; conclusie; geldpersen aan!

Meet the Fockers zolang het nog kan, 2 weg en 1 staat bij de uitgang met een 10 jarige obligatie van 7.36% in de hand (ECB tev roeg gekocht?). Te weinig EFSF, te laat en te langzaam.

De 50% haircut voor Griekenland blijkt maar 20% te zijn, dus meer gaat volgen. Een of het beste credit rating bureau, Egan Jones (NIET betaald door obligatie uitgevers) zegt dat 90% nodig zal zijn. Belasting opbrengsten kunnen maar 40mrd schuld dragen. Wat 10/15% is van de totale schuld. Dan zou je kunnen zeggen gooi ze uit de Euro, maar dan zien we niets meer terug en zakt het land verder in het moeras, daar ze eigenlijk niets hebben voor de export (importen worden 50% duurder als de Drachme op 2:1 er komt). En doordat ze bijna niets te exporteren hebben lost dit ook niets op. Egan Jones vermeld verder dat Italie, Spanje, Ierland en Belgie ook gaan volgen… Italie is natuurlijk cruciaal voor het voortbestaan van de Euro. De veiling van 1 jaars papier wordt belangrijk vandaag, vorige rente was 3.57%, nu ligt die rente al op 8.46%…En vrijdag komt er een senaats stemming over schuld reducering en hervormingen. Zaterdag nog de chamber of deputies. En dan kan Silvio zijn koffer pakken en zich 100% op bunga bunga gaan concentreren en veel werk voor de advocaten om hem uit de gevangenis te houden daar hij vanaf maandag niet meer onschendbaarheid is. Of zoals Olie B bommel zegt; verzint hij een list?

Hoe lang gaat het duren voordat men het doorheeft dat er 1 supernationale Europese bond markt moet komen en dat de bankbalansen eenvoudig opkrikt kunnen worden door het omzetten van bank obligaties in aandelen, zonder dat de belasting betaler er weer bij in schiet.

De schuldenpositie is nog veel groter in OECD landen, door de overheidsafspraken over pensioenen ed. En naarmate mensen ouder worden de schulden groter en zwakt de groei verder af.

De enige oplossing die ik zie voor dit schulden probleem, zonder in een zware recessie te geraken is; GELD BIJDRUKKEN, zoals de yanks doen. (Duitsland zal tegen zijn, maar als je maar lang genoeg wacht en de problemen voor je uitschuift zal je er niet aan ontkomen, of zie ik dat verkeerd?)

Email ontvangen bij een nieuw bericht op mijn site? Schrijf je dan even in, rechtsboven onder de landschap”s foto. Feedback altijd welkom

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: