Gepost door: Victor Goossens | 26 april, 2012

Groei ! Bezuinigen is zo uit

Super Mario Draghi vindt het (ook) veels te vroeg om de stimuleringspolitiek af te gaan bouwen. Er is naast een bezuinigingspact een groeipact nodig. Dat is tegen het zere been van Merkel die strikt wil bezuinigen en er een begin moet worden gemaakt aan de afbouw van de miljardensteun. Daarnaast staat ze op het punt om haar franse maatje te verliezen voor Francois Hollande die het stabiliteitspact wil open breken ten gunste van groei bevordering. De Europese inflatie vooruitzichten zijn gematigd dus een rente stijging ligt niet voorhanden. De voorgestelde bankenbelasting staat ook op losse schroeven, daar het investeerders wegjaagt en het banken nog moeilijker maakt om hun balansen aan te vullen. Het IMF geeft vele landen meer ruimte en tijd om hervormingen door te voeren. 

Ben Bernanke gaf in zijn speech gisteren aan dat de economische groei daar  geleidelijk versneld, de huizenmarkt blijft slecht, inflatie blijft een gevaar (door de opgelopen olie en gas prijzen), de werkgelegenheid verbeterd (ziet in het laatste kwartaal van dit jaar 7.8 a 8%, 2013: 7.3/7.7 en in 2014 6.7/7.4%). Consumenten uitgaven en bedrijf’s investeringen blijven toenemen. Als het nodig is staat hij klaar om verder te stimuleren, maar zoals het er nu uit ziet niet op de korte termijn.

Dus goed nieuws overheerst en het belangrijkst is dat de Spaanse en Italiaanse rentes er iets zonniger uitzien met 5.77% en 5.58%. De kwartaal resultaten komen min of meer beter uit dan verwacht. Gann trader (Tech analyse) geeft aan dat we de bodem gezien hebben en dat we vanaf deze niveaus rond de 10% stijging kunnen gaan zien.

Advertenties

Responses

  1. lastig dat gedoe via facebook. Nu kan ik geen reactie sturen naar Victor. Heb je geen email adres?

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: