Gepost door: Victor Goossens | 2 juli, 2012

Los HET probleem in Europa nu eens op; veeg de banken schoon ! & beursverwachting;

Goed stuk van Marike Stellinga in het NRC: lees hier: banken 1 juli 2012. In plaats van het gokken van banken goed te keuren en ze snel hun verliezen te laten nemen (als in Amerika) voorkomen we het Japan 2.0 scenario en kan men weer beginnen aan de wederopbouw van Europa.

Daarnaast kan met de obligatieleningen van banken omzetten in aandelenkapitaal (verlaagd de leverage en de schulden van de banken) en versterkt het eigen vermogen van banken, gevolg; bank aandelen zullen het beter gaan doen en gaat de geldkraan verder open. En de banken die verder geld nodig hebben kunnen dit krijgen bij de ECB (niet voor 1% voor 3 jaar) maar meer in de vorm van eigen vermogen; de ECB krijgt daarvoor aandelen in de banken, die op den duur weer verkocht kunnen worden.

Gann trader (Technische Analyse) zat erg goed vorige week.

De vanochtend gepubliceerde Europese PMI (Purchasing managers indices) kwamen goed uit de verf. De Chinese PMI was ook beter dan verwacht 50.2 tegen een verwachting van 49.9, lees geen indicatie voor een harde landing.

Als vanmiddag de belangrijke ISM manufacturing in Amerika ook goed uitkomt, kunnen de beurzen verder oplopen. Er staat enorm veel geld aan de zijlijn dat de aandelenbeurs in wil/moet. De zwakke handen hebben al verkocht. De rente in Spanje en Italie komt flink naar beneden en de spreads met de Bunds zien er zonniger uit.

Na de avalache van slecht nieuws de laatste weken/maanden begint de zon nu te schijnen op de aandelenmarkten. In de AEX is op korte termijn 315 haalbaar en 331 binnen enkele weken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: