Gepost door: Victor Goossens | 19 juni, 2013

Doet Ben’s helicopter het nog?

Afbeelding

Het belangrijkst waar iedereen op focust deze week is het feit wanneer de Fed gas gaat terugnemen in het opkopen van obligaties. De markten zijn verslaaft aan QE en enige verandering in de bedragen kan de markten fors lager zetten. De vorige vergadering heeft hij aangegeven dat er een eind gaat komen, wanneer heeft hij open gelaten. Wel met de vermelding erbij dat de werkeloosheid onder de 6% moet duiken (7.5% nu) en de (core) inflatie moet onder de 2% blijven (1.62%).

Ik denk dat hij alleen begonnen is met retoriek over het verlagen van de obligatie aankopen, daar de economie niet echt aantrekt, maar ook niet verslechterd. Hij doet dit om de markt niet te laten schrikken op het moment dat het gebeurt, eigenlijk debiel daar je zou mogen verwachten dat financiële spelers de risico’s wel begrijpen (of zijn het toch junks?). Ben zal dit heel erg voorzichtig moeten spelen, daar velen risico’s willen afbouwen voor de zomer periode en na de mooie rally sinds Nov. 2012 (SPX +22% naar 1652). Ik verwacht niet veel nieuws van Ben, wat zou kunnen worden opgepakt als negatief voor de aandelenmarkten.

Uit de G8 meeting (beter dan de G20 waar ze met zo velen echt niets kunnen beslissen) valt niet veel te verwachten, zeker niet als er niets aan menselijke drama Syrië wordt gedaan.

China houdt zich rustig, geen QE daar zijn de huizenprijzen nog te veel opgeblazen en is er nog veel overtollige productie capaciteit. Dus van deze kant geen positief nieuws te verwachten. Morgen nog een update over PMI manufacturing, verw 49.4(49.2).

Eurosclerosis? Nog steeds uiterst moeizaam economische en politisch gezien. Morgen de Franse, Duitse & Europese PMI’s. QE alleen in spraak van Mario, maar ik denk dat ze gewoon niet durven, angst en stagnatie heerst in Europa, waarbij de werkeloosheid een enorm probleem gaat worden (zeker gezien de jeugd!).

Technische Analyse GANN trader zegt dat de top is geplaatst en de komende weken we lager kunnen gaan koersen.

Ik stuur niet al te vaak berichten, dus als u zich wil aanmelden; rechtsboven op de site,

met vriendelijke groet

Victor Goossens

Advertenties

Responses

  1. Reblogged this on Lange Termijn Beleggings Ideeen Van Victor Goossens and commented:

    en was het verhaal wat?

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: