Gepost door: Victor Goossens | 6 december, 2013

Macro en markt update;

AfbeeldingNog een half uurtje voor de Nonfarm payrolls, verw 180k (204k) en Unemployment, verw 7.2% (7.3%), erg belangrijk of Ben (bij de volgende vergadering op 17/18 December) gaat aankondigen wanneer de Fed de stimulering gaat terugbrengen en met hoeveel (nu wordt Maart 2014 aangehouden en een vermindering van $ 7 mrd per maand). Een non farm payroll cijfer boven de 250k zal de onrust verder laten toenemen op de aandelenmarkt. Veel beleggers zullen dan de uitstekende performance van 23% in de SPX vast willen zetten. Dit zal alle andere indices lager zetten. AEX nu op 12% in 2013 en DAX +20%.

Amerika groeit veel sneller dan verwacht (Gisteren US GDP 3.6%, tegen een verwachting van 2.8%, wel was de voorraadopbouw groter dan verwacht en consumptie iets minder dan men verwachte). Europa, met name de Duitse groei motor, draait goed. Frankrijk en de rest minder. Emerging Markets laten een groei hapering zien doordat er minder geld die kant opgaat. 

Wel zal er de komende maanden weer een flink robbertje worden gevochten in Amerika mbt de begroting en het schuldenplafond. De10 jaar’s rente op 2.86% geeft al onrust aan. Een rente boven de 3% zal aandelenmarkten doen dalen. 

Technische analyse; een SPX (nu 1791) onder de 1777 zal de daling versnellen. 

Vraag; ik heb een lijst samengesteld van 10 hoogst winstgevende bedrijven waar ik veel potentieel in zie de komende maanden en mogelijk de komende jaren, stuur even een mail naar vgoossens@ziggo.nl als u die wilt ontvangen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: