Gepost door: Victor Goossens | 9 januari, 2014

Rally? Ideeen? TGS Nopec & Offshore sector,

AfbeeldingDe aandelen markt ligt er goed bij, de meesten verwachten een dip de komende weken (ik hoop het ook, daar ik dan op attractievere niveaus bij kan kopen), maar wat als het niet gebeurd? Straks meer betalen?

Je ziet dat de markt ideeen zoekt om in te beleggen en dan alleen in de aandelenmarkt. Vanochtend springen er velen op het verhaal van ING met upgrades in de Semi sector en dat 2014 een sterk investeringsjaar gaat worden. Ze vermelden bij ASML dat het 4e kwartaal zou kunnen tegenvallen (bij een koersval druk ik op de Koopknop). Vandaag BESI +6.4%, ASMI +2.9% & ASML +2.6%, ik koop niet graag als er een bezem door een sector gaat, ik wacht gewoon totdat het weer neer dwarrelt. 

Obligaties, weinig rendement en de rente neigt naar boven.

Onroerend goed? Commercieel onr goed moet nog meer lucht uit. Huizen markt ziet er beter uit, ik denk dat we de diepte punt hebben gezien en de prijzen voorzichtig kunnen gaan oplopen. 

Grondstoffen? Gezien de lage inflatie in de hele wereld, zie vanochtend ook China met 2.5% (verw 2.7%), zullen grondstofprijzen niet hard stijgen. Olie ook relatief laag op 92.6 gezien de verbeterende economische groei. Goud als verzekering tegen inflatie en calamiteiten en onzekerheid ook laag, dit geeft ook het positieve sentiment weer.

Vanochtend kwam TGS Nopec (ik heb de aandelen en probeer bij te kopen) met een omzet verhoging over 2013; 1.4% hoger dan hun maximum verwachting voor 2013 ($882m tegen voorheen 810/870), goed nieuws voor de geplaagde sector (duidelijke onderperformance in 2013) 6 Feb komen de resultaten! TGS nu +13% naar NOK 166. Andere favorieten van mij zijn PGS, Seadrill & Prosafe.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: