Gepost door: Victor Goossens | 8 april, 2014

Waar staan we met de Aandelen beurzen?

De waardering van aandelen zijn redelijk, ik zie in de markt dat velen willen kopen omdat het rendement op obligaties en andere categorieen laag zijn, het is zoeken naar een speld in een hooiberg naar mooie bedrijven die redelijk gewaardeerd zijn.

Over het algemeen zijn bedrijven rijk doordat er geen loon/prijs spiraal is en ook niet gaat komen de komende jaren, bedrijven kopen sectorgenoten op en maken ze weer efficienter, dus daar zit weer een groeicomponent.

Nu beginnen (zeker in Europa) de autonome omzetten licht toe te nemen, wat bottom line weer meer winst oplevert.

De 1e kwartaal verwachtingen zijn gematigd, de proof is in the eating. Het zal blijven kwakkelen de komende weken.

Technische Analyse (gebruik ik vaak voor Timing van mijn fundamentele aankopen): ik volg al jaren de anaylyses van Gann (zitten rond de 60/70% goed) behalve de laatste maanden (ze verwachten een daling), ze zien bij een slot van 1839 en er onder in de SPX een daling naar 1720 en daarna 1575, voor wat het waard is.

Op het moment corrigeren alle hype aandelen, na een correctie in biotech.

Ik wacht totdat de aandelenmarkten doorschieten naar beneden en ga dan rustig mijn kwaliteit’s aandelen aanvullen.

Voor Thema beleggen ben ik met een analyse bezig welke aandelen het meest interessant zijn en redelijk gewaardeerd zijn in het segment ‘Internet of Things’ (connectiviteit van alles met Internet), binnenkort zal ik de lijst publiceren.

Meld je even aan rechtsboven onder de landschapsfoto en je ontvangt het automatisch in je emailbox.

wachten

 

Advertenties

Responses

 1. Hallo Viktor,
  Ik volg sinds kort jouw blogs met veel interesse. Daarom mijn vraag:
  Wat moet ik als beginnend belegger doen? Ik wil het geld gebruiken voor mijn pensioen over 5 jaar. Wat raad jij mij aan?

  Like

  • Ik hoop dat je al een pensioen hebt opgebouwd over de jaren, daar met beleggen voor komende 5 jaar je misschien een rendement zou kunnen behalen van zeg gemiddeld 5% per jaar. Het belangrijkst is te beleggen in top ondernemingen waarvan je zelf ook de producten graag wil kopen. Als je niet veel geld hebt, moet je de asset allocatie goed in de gaten houden, meestal 60% vastrentend en 40% aandelen. Helaas is er weinig rendement te behalen met obligaties, het gemiddelde rendement ligt zelfs onder het dividend rendement op aandelen. Bij bedrijfsobligaties zijn nog wel leuke rendementen te behalen, maar het is echt moeilijk zoeken, zeker naar goed renderend kwaliteit’s papier. ETF’s zijn interessant daar de kosten erg laag zijn. Een interessant fonds om een gedeelte van het geld te beleggen is Armgard, van een goede kennis van me, die in alle asset classes belegd en belegd via voortschrijdende gemiddeldes, dus minder grote uitslagen naar boven en naar beneden, kijk maar eens http://www.armgard.nl/rendement/
   succes
   Victor

   Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: