Gepost door: Victor Goossens | 23 oktober, 2014

Een Aandelen update, wacht de Europese stresstest van de banken even af;

investing

We kregen vandaag wat lucht met meevallende PMI cijfers uit Duitsland en Europa, Frankrijk was tegenvallend. De AEX zag een dieptepunt 389.42 -1.6% o na de cijfers weer terug te veren naar het slot van gisteren.

Het regent profit warnings in de offshore sector, Core Laboratories $ 140 -4% op een 3% lagere omzet over het 3e kwartaal en een neerwaartse omzetbijstelling van 4.3% voor het 4e kwartaal. PGS (Petroleum Geoservice) NOK 36.8 -3.9% zag ook een verslechtering van de markt door de lage olieprijs en investering’s terughoudendheid van de grote olie concerns. Ondertussen zakt de veelgeplaagde Fugro verder onder de 20 euro, is er hier meer aan de hand dan het bedrijf dufrt te vertellen? Volgende week woensdag is er een investors day. SBM zakt ook mee in het sentiment.

Unilever ziet de (autonome) groei verder afzwakken. Ik denk ook o.a. door de felle concurrentie onder de supermarkten. Daarnaast meld Tesco dat de fraude schade nog veel groter is dan eerder gemeld, wat het aandeel naar een nieuwe laagte record brengt sinds Aug 1999! Ook niet echt een sector om in te beleggen.

De volatiliteit zal aanhouden de komende weken en de meeste zullen a.s. zondag de uitkomst van de Europese banken stresstest willen afwachten om hun positie te bepalen.

Zelfs de beste beleggers hebben tegenwind, Buffet zag grote verliezen in IBM, Tesco en Coca Cola bijvoorbeeld. Icahn zag zijn portefeuille ook verminderen.

Aan de uitgekomen 3e kwartaal resultaten kan het niet liggen, 80% van de S&P500 zag de winst beter uitkomen dan verwacht en 61% melde een betere omzet.

Ik kijk met veel interesse naar de semiconductor sector waar nog flinke groei voorkomt, een van de aandelen waar ik een nieuwe positie heb genomen is Melexis. Een top bedrijf met een Vic’s © Model ratio van 3.61 (boven de 2 is koop) de hoogste in de Semi sector!

Dividend rendement’s aandelen blijven in trek en deze beveel ik nog steeds van harte aan.

Technisch; het recente herstel kan omschieten naar nog een (forse) dip als de SPX500 onder de 1860 sluit, conclusie; afwachten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: