Gepost door: Victor Goossens | 30 november, 2014

Aandelen, Quo Vadis?

Zullen de belangrijke cijfers van volgende week de bull op de grond krijgen?

Sinds oktober zijn aandelen met 15% toegenomen op het monetaire spel van China, Japan en Europa. Hebben de rentes nu de bodem bereikt? Nu de Olieprijs verder zakt en de inflatie verder onder druk zet, zullen de rentes lekker lang laag blijven. Dit jaagt de beleggers verder naar aandelen om rendement te kunnen maken.

Tesamen met overnames, geruchten, consolidaties in sectoren wordt het vuur verder aangejaagd. Ik zelf heb hoogtevrees, dus kijk de cijfers even aan. Maandag komt China met PMI’s , gaan we onder de 50? Not good! Later komt Europa en GDP van Italië. In de middag Amerika PMI & ISM, daar loopt het allemaal prima; hogere $ en lagere grondstofprijzen! Woensdag nog meer PMI data uit China en Europa. In de middag de voorlopers van de werkeloosheid van vrijdag in Amerika; Non farm payroll data!

Donderdag de dag voor de bank of England en de ECB, QE wanneer? 

Economisch loopt het alleen in Engeland en Amerika goed, de rest wordt hoog gehouden door cosmetische ingrepen.

Ik positief blijf gestemd op aandelen, maar wacht op lagere niveaus om te kopen. Daarom heb ik voor http://www.probeleggen.nl nog maar zeer voorzichtig een kleine positie genomen in SBM, waar de meningen verdeeld zijn (een hoge short positie van 11.24%). Het is wachten op de Braziliaans autoriteiten of er omkoping is geweest bij Petrobrás directeuren door SBM of dat ze een tussenpersoon commissie betaald hebben (wat een normale gang van zaken was). Bij een positieve uitkomst kan men een koersstijging verwachten van 20% plus en bij negatieve uitkomst een daling van 10%, waarbij ik eerder verwacht dat ze binnenkort weer mee mogen tenderen bij Petrobrás.

TNT komt maandag weer in de picture, het ziet er naar uit, als het aan de aandeelhouders ligt, dat ze worden opgesplitst en door verkocht, lijkt me de beste oplossing voor deze kleine speler.

Meer geweld ook in de Telecom sector, Vodafone interesse in Liberty Global +7% vrijdag (UPC & Ziggo oa in NL). Verdere internationale consolidaties te verwachten, met opdrijvende koersen.

Succes deze week !

Victor

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: