Gepost door: Victor Goossens | 17 december, 2014

RARE MARKTEN & Rotzooi;

EMPTY STOCK EXCHANGE

Wordt de markt alleen bestuurd door computers? Markt manipulatie schijnt alom-aanwezig, in rentes, grondstoffen, valuta’s etc Hierbij een site en een verhaal die ik via via ontving over de Nederlandse markt van gisteren, ik weet niet wie hier achter zit.

De volatiliteit, gemeten in de VIX, is in nog geen anderhalve week bijna verdubbeld naar 23,60 bijna op het niveau van de daling in oktober.

Onzekerheid heerst, hoge volatiliteit in olie en grondstoffen wordt niet geapprecieerd. Alle olie landen worden zwaar getroffen en in Rusland staat het water aan de lippen.

Wat zijn de risico’s?

Japan, hierbij een zeer interessant stuk van HSBC als de groei daar niet boven de 3.5% uitkomt. Valuta oorlogen en meer rotzooi.

Olie, is het alleen overaanbod, of is het een leading indicator dat de wereldgroei afvlakt en daarmee de bedrijfsresultaten onder druk zet? Voor olie importerende landen en consumenten is de lage prijs een zegen.

Rusland, als de olieprijs zich handhaaft op de huidige niveaus van $ 55 komt er een zware recessie en hoe zal Putin hierop reageren, gezichtsverlies is geen optie en ze kunnen het lang uithouden met nog meer rotzooi en wereld groei vertragingen.

Midden oosten, de rotzooi houd aan en overaanbod gooit olie op het vuur.

De centrale banken blijven de rentes laag houden zodat de banken meer kunnen uitlenen aan het bedrijfsleven en particulieren en zo de economie aan te zwengelen, maar de banken willen niet lenen en doorlenen. En bedrijven en particulieren willen oppotten en sparen…

Conclusie; manipulaties van allerlei kanten zonder het gewenste resultaat; groei en werkgelegenheid.

 

Alpha beleggers hebben een slecht 2014, 2015 moet beter worden.

De lage rentes blazen voornamelijk obligatie markten op en aandelen lopen mee. Vooralsnog ben ik positief voor aandelen in 2015 maar wees selectief. Het blijft aanmodderen met flinke swings in de markten.

Ik blijf op het moment aan de zijlijn en kom binnenkort met een lijst van top aandelen en selecteer mijn aankoop-en doelkoersen.

 

 

 

 

 

Advertenties

Responses

  1. Japan is er ook veel erger aan toe dan ze zeggen. Ik zie het allemaal somber in.

    Like

    • groei is er, maar wees zeer selectief, geen china (flinke afzwakking, keizer heeft geen kleren aan), voorzichtig met emerging markets, amerika zwakt wat af, maar europa ziet er goed uit en de koersen lopen verder door

      Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: