Gepost door: Victor Goossens | 4 mei, 2017

Is er een Aandelen markt correctie aanstaande?

Een uitstekend jaar voor aandelen dit jaar, met de AEX een plus van al 7.9% in 4 maanden tijd en de dividendherbeleggingsindex van 9%. Vele ‘gurus’ voorspellen al een flinke tijd dat er een correctie gaat plaatsvinden, maar met als doel om bij te kopen en geen angstcorrectie op slechte economische cijfers of verslechterende bedrijfscijfers. Een correctie is natuurlijk altijd mogelijk en ook wel gezond te noemen in deze markt en komt vaak voornamelijk voor als iedereen in de hebzucht’s mode opereert. Mijns inziens zijn we daar nog niet.

Dit mooie aandelenklimaat hebben we te danken aan de nog steeds lage rente (TINA; There Is No Alternative to stocks), een acceleratie in de bedrijfswinsten (vooral Europa) en meer risicobereidheid van beleggers. Daarnaast verbeterd de politieke situatie na de onverwachte negatieve gebeurtenissen van de Brexit en de Trump. De Nederlandse en de 1ste ronde van de Franse verkiezingen kwamen beter uit dan de eerdere peilingen en het is nu wachten op 7 mei wie de uiteindelijke winnaar gaan worden in het land van de wijnen en de kazen.

Ik verwacht dat een Macron overwinning de beurzen verder naar boven kunnen trekken, waarbij 530/540(+3/5%) tot de mogelijkheden kunnen behoren. Voor wie de leidraat van Technische Analyse wil volgen is er een uitbraak zichtbaar bij de Dow Jones index boven de 20.975 (20.940 nu). Een niveau onder de 20k kan een correctie uitlokken.

Dividend maand

De maanden mei en in mindere mate september zijn uitgesproken dividend maanden, veel bedrijven keren dan dividend uit. Nu zullen de meeste beleggers in de markt blijven om ook dit dividend te incasseren. Een correctie of een verder opgaande markt is moeilijk te voorspellen op deze niveau’s, maar om wat winst te nemen en wat meer cash te hebben in de portefeuille eind mei is aan te raden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: