Gepost door: Victor Goossens | 25 oktober, 2017

Melexis, 3e kwartaal

Gisteren ging het aandeel 1,30 ex dividend, wat in 1 dag werd ingehaald daar ze met een kleine plus sloten. Normaal doet een bedrijf daar enkele weken of maanden over.

Vanochtend kwamen ze met de 3e kwartaalresultaten en sloten ze zich aan bij de rij aandelen die lager gezet werden omdat ze iets lager of conform de verwachtingen uitkwamen.

Dit geeft aan dat de meeste beleggers hoogtevrees hebben en bijna iedereen verwacht dat we de komende tijd lager kunnen gaan in de aandelenmarkten.

Het collectieve denken geeft weinig ruimte voor hogere koersen. De bedrijven in Nederland  die tot nu toe gepubliceerd hebben waren licht tegenvallend en de koersen daalde met een gemiddelde van 1.4%.

Melexis kwam eveneens aan de onderkant van de verwachtingen, enerzijds door negatieve valuta-effecten en de omzet groei was ‘maar’ 12% [12-14% verwacht].

Het belangrijkste, de winst per aandeel nam met 13% toe naar 0.70 p/a de outlook wordt iets getemperd door de valuta ontwikkelingen. Ik zie iets ruimte voor taxatie verhogingen de komende weken, daar er nu een WPA toename staat van maar 2% in het 4e kwartaal.

Melexis blijft 1 van mijn core holdings in de portefeuille, maar het is erg belangrijk met limieten te werken in dit aandeel.

Om 17:00 conference call, waarbij ik verwacht dat door de positieve uitleg de koers weer kan stijgen de komende tijd.

Ik heb vanochtend bijgekocht op 80,80 maar net niet de low van 77 kunnen pakken. Ik zou onder de 80 toevoegen met een 1ste koersdoel van 100 +19% en een 2e van 115 +37%

Hierbij de conference call, een belangrijk aspect; ze zijn begonnen producten te leveren aan China, China wil vol electr auto’s gaan produceren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: