Gepost door: Victor Goossens | 16 november, 2017

V-Capital koopt Applied Materials (AMAT) voor 5% van de portefeuille,

De Semi conductor sector is booming en zojuist kwam AMAT met haar 3e kwartaal resultaten. De omzet nam met 20% toe naar $ 3,97 miljard en de winst per aandeel met 63% naar $ 0.91, 2c beter dan verwacht.

De CEO Gary Dickerson praat van het beste kwartaal in haar 50 jarig bestaan, ze hebben een perfect momentum and hebben er vertrouwen in om in 2018 weer met dubbel-cijferige groei te komen. Hij spreekt over de beste tijd ooit in de historie van de electronica industrie. Artificial Intelligence zal de hele industrie veranderen de komende jaren, met biljoenen in toegevoegde waarde de komende jaren en AMAT is perfect gepositioneerd om de volgende generatie in geheugen en high performance computing te leveren.

Ik weet dat Amerikanen altijd zeer positief zijn, maar deze CEO is wel erg superlatief, maar laten we hem eens gelijk geven. Alle bedrijven in de semiconductor sector draaien als nooit tevoren, noem u maar eens een bedrijf wat niet loopt.

Voor hun 1e kwartaal in 2018 (is 4e kwartaal) verwachten ze een versnelling in de groei van 25% in de omzet en een EPS van 0.94/1.02 +46%, de huidige verwachting is 0.89, dus 10% beter dan de verwachtingen.

AMAT heeft een Vic score van 1.90 en 1.57, boven het sectorgemiddelde van 1.43 en 1.23, wat aangeeft dat de semiconductor sector een van mijn meest favorieten is. De komende jaren wordt er double digit groei verwacht en de huidige k/w ligt op 16.3x 2018 en 14.7x voor 2019. Het rendement op het eigen vermogen bedraagt rond de 30% voor de komende jaren. De balans ziet er gezond uit.

De koers liep initieel iets terug naar 56 (-3.2%), maar de conference call is nu een kwartier aan de gang en kan me voorstellen dat het management de meeste analisten kan meenemen in hun enthousiasme. Laatste koers 59.51 een plus van 3.0% tov de slotkoers van 57.84.

Leuk dat mijn eerste aankoop in American al meteen succes heeft in de V-Capital portfolio.

Tevens belangrijk te vermelden dat mijn favoriete belegger David Tepper voor $ 11.3m een nieuwe positie heeft genomen in AMAT in het 3e kwartaal 2017.

Groeten

Victor


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: