Gepost door: Victor Goossens | 23 november, 2017

V Capital verkoopt Norway Royal Salmon

nrs

Ik begreep al een tijdje niet waarom in tegenstelling tot de markt dit pareltje al een tijd aan het dalen is. Vanaf de high NOK 178 een daling met 21% naar 140.5.

Ik heb vernomen dat er een virus genaamd Zalm Anemie (ISA) in een van de farms is geconstateerd. Dit nog weinig onderzochte virus kan flinke schade aan de farms aanrichten tot 100% sterfte als er niet wordt ingegrepen.

Dit komt vaker voor en is een van de risico’s van de sector. Men hoopt natuurlijk dat dit alleen voorkomt bij de concurrentie, daar natuurlijk de prijzen omhoog gaan omdat de vraag toeneemt en het aanbod verkleint wordt.

Ik had de ijdele hoop dat het maar in 1 farm is geconstateerd, maar gisteren kwam het verhaal dat er mogelijk nog 2 andere besmet zijn, lees hier het verhaal.

Ik kies daarom voor verkoop, daar er meer negatief nieuws naar buiten kan komen. Ik blijf aandeelhouder in de sectorgenoot Bakkafrost.

NRS blijft een van de topbedrijven in mijn model 5.42 en 3.84, maar het gaat langer duren voordat de echte waarde er uit gaat komen. Bakkafrost komt uit op 4.24 en 3.60. Op nok 125 zou ik weer kopen nagelang de nieuwsflow.

Daarnaast vermoed ik dat er aardig wat beleggers in deze sector zitten die meer weten dan ik. De koers begon zonder reden te dalen en pas weken erna werd er melding gemaakt van dit virus. Dus wees voorzichtig met een belegging in deze bedrijven.

Je kan ook blijven zitten, als de koers blijft dalen, -32% nu in 2017 kan er een bod volgen van de andere spelers. Marketcap Euro 640m, Bakkafrost 1.6mrd, Grieg Seafood 920m, Leroy Seafood 2.6mrd en Marine Harvest 6.9mrd !

Er zal niet alleen zalm met de kerst worden gegeten…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: