Gepost door: Victor Goossens | 27 november, 2017

27nov17; V Capital koopt MOMO, voor 10% vd portefeuille,

momo

Morgen voorbeurs New York komt het mobiele sociale netwerk van China met haar 3e kwartaal resultaten. Ik volg het bedrijf al een tijdje. Dit jaar heb ik al een ritje gemaakt van $ 27 naar 32,36 en 39, omdat het hoog uit mijn model kwam, 3+. Daarna is MOMO verder gestegen naar een high van bijna 47. Vanaf juli weer gedaald naar rond de 31 nu.

Wat doen ze?

Momo is de tegenhanger van Facebook in China maar dan voornamelijk geconcentreerd op mobile. Facebook komt eigenlijk China niet in om privacy redenen. En in China zijn er al vele netwerken zoals Sina Weibo(soort twitter), QQ/Qzone(van Tencent met 1mrd gebruikers) en Whatsapp diensten zoals WeChat(1mrd gebruikers).

Waardering;

De marketcap bedraagt  $ 13mrd, dus erg klein in vergelijking met FB met $ 535mrd. De andere spelers in China hebben het uitstekend gedaan dit jaar, Tencent +119%, YYinc +204%, Weibo +190% en Baozin 154%. MOMO ‘maar’ 75%.

De sector groeit nog steeds als kool, FB rond de 26% winstgroei per aandeel de komende jaren, Tencent  +28%, Weibo 40+, YYinc +30% en MOMO rond de 40%. Van deze spelers betaal je rond de 13/14x de winst voor MOMO & YYinc voor de geprognotiseerde winst van 2019. De andere spelers liggen rond de 25 a 40x de winst 2019.

Momo heeft een uitstekende financieele positie en een hoog rendement op het eigen vermogen van rond de 55% voor 2017.

Mijn model;

De score komt uit op 4.81 en 3.75 het hoogst in deze sector. Een andere op mijn lijst is YYinc met 2.63 en 2.40.

3e kwartaal;

Morgen voorbeurs New York komen ze met de resultaten. De analisten verwachten een omzet van $ 339m en een winst per aandeel van 0.38 en een verwachte omzet van 382m in het 4e Q.

De laatste 5 kwartalen waren de resultaten beter dan verwacht, dus is het goed mogelijk dat ze een omzet kunnen laten zien van rond de 360m, met een WPA van 0.43.

Erg belangrijk om inde gaten te houden in het persbericht zijn natuurlijk de cijfers over het 3e kwartaal en de vooruitzichten voor Q4 en met name de maandelijkse gebruikers en betalende video gebruikers (Q2 4.1m, hetzelfde als het vorige kwartaal).  Zelfs als deze gelijk zijn gebleven blijf ik de aandelen vasthouden, daar op de dan wat langere termijn ik ze zie als overnamekandidaat  voor de grote spelers.

Koersdoelen;

De koersperformance van MOMO is erg volatiel dus kan flink bewegen na de resultaten.

De gemiddelde koersdoelen ligt nu rond de $ 50, een upside van 55%. Ik houd mijn 1e koersdoel op $40 +29% en verkoop weer een deel rond de $45 een +45% potentieel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: