Gepost door: Victor Goossens | 21 mei, 2018

Nieuwe aankoop V-Capital & Portefeuille overzicht;

glpg

Ik ben al jaren aandeelhouder in Galapagos voor mijn prive portefeuille en zocht een goed moment om voor mijn V-Capital portefeuille eveneens een positie in te nemen.

Trouwe volgers weten dat ik in het begin bij Probeleggen de aandelen heb aanbevolen, maar ze van de leiding niet in de portefeuille mocht nemen omdat het te speculatief zou zijn.

Vanochtend kwam het management onaangekondigd met een leuke mededeling over hun veelbelovende product GLPG1690.

Om in de medische wereld indruk te maken publiceren veel bedrijven hun onderzoek’s resultaten op medische congressen. Galapagos is aanwezig op het American Thoracic (Borstkas) Society Meeting in San Diego dat loopt van 18 tm 23 mei.

De gepubliceerde fase 2a studie toont aan dat na 12 weken onderzoek de longcapaciteit van 17 patienten met 8 millimeter verbeterde, terwijl patienten met een Placebo een achteruitgang zagen van 97 millimeter. Deze resultaten zijn buitengewoon bemoedigend en rechtvaardigen  verder onderzoek op grotere schaal verteld Toby Maher, voorzitter van de Britse Lung Foundation.

Bedenk wel dat er nog flink wat research gedaan zal moeten worden en het lang kan gaan duren.

Mijn insteek voor GLPG is dat er na een flinke windstilte (behalve publiceren van de resultaten, wat meestal geen invloed heeft op de beurskoers met dit soort biotech bedrijven) positief nieuws binnendruppelt. De komende maanden verwacht ik verdere updates over de andere medicijnen.

Daarnaast loopt het congress nog tot en met woensdag en verwacht veel interesse van Amerikaanse beleggers en research updates over GLPG.

Verder zie ik dat Galapagos aanwezig is op de Jefferies Healthcare conference in New York. Jefferies is ook al jarenlang fan van GLPG en verwacht dan ook een toename van beleggers interesse. Jefferies heeft een koopaanbeveling met een koersdoel van 115.

Ikzelf zie als 1ste doel 100 en daarna 120. En dan spreken we exclusief een overname!

En hierbij een overzicht van de V-Capital portefeuilleSchermafbeelding 2018-05-21 om 09.09.19Sinds de start met echt geld, 25.000 euro op 4 november 2014 een toename van 40.5% oftewel een plus van 11.4% per jaar.

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: