Gepost door: Victor Goossens | 29 mei, 2018

Ion Beam IBA 23,40 +12% wat’s gebeurt?

Het lelijke eentje in de portefeuille (8.5% weging, koersperformance -23%) schiet omhoog bij de aankondiging van een order van CNNR uit China voor een bedrag van rond de $ 37,5mln inclusief onderhoud.

Je zou zeggen ok leuk een order erbij dat moeten ze doen om in leven te blijven, maar de opmerking van de client Mr Chen Jiguang, chairman van CNNR voegt eraan toe dat het hun eerste order is en er meerdere zullen gaan komen.

Hij vermeld dat IBA marktleider is in de protonen therapie en opmerkelijk is het feit dat hij zegt dat IBA sneller kan installeren dan de concurrentie. Dat wil kan impliceren dat IBA het lek min of meer boven hebben en het duidelijk beter gaat.

Inmiddels hebben ze 52 proton therapie centra verkocht (waarvan 23 Proteus One systemen), in 2018 zijn het er 5, duidelijk meer dan de analisten verwachten. Hun marktaandeel bedraagt meer dan 60% in China.

Tevens lees ik net dat de analist van KBC Lenny van Steenhuyse het ook positief ziet en dat ze marktaandeel aan het winnen zijn ten koste van Varian en Protom. Ze verhogen het koersdoel met 3,50 naar 23,50 en verhogen het advies van Houden naar Opbouwen.

Ik wacht met smart op de interim resultaten op 23 augustus. Ik verwacht nog geen duidelijke verbetering van de cijfers, maar wel indicaties dat de toekomst het er zonniger uitziet. Ik behoud mijn positie en deze koerssprong brengt mijn resultaat op een plus van 16.7% voor dit jaar 😉

Hierbij een overzicht van de V-Capital portefeuille;

Schermafbeelding 2018-05-29 om 09.54.42;

 


Responses

  1. Victor, dank voor je update, en ja, de toekomst ziet er weer iets zonniger uit voor IBA en dus ook voor mij.

    Groeten

    Chris.

    Like


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: