Gepost door: Victor Goossens | 5 juni, 2018

Update V-Capital portefeuille +21% in 2018,

Vandaag bereikte de portefeuille een waarde van Euro 36.557 een plus van 21% in 2018, terwijl de AEX (564) 3.6% is gestegen. Mijn gemiddelde rendement ligt nu op 12.9% per jaar en een plus van 42% sinds de start op 4 november 2014. Ik begin hoogtevrees te krijgen, maar economisch en bedrijfsmatig gaat het overal nog uitstekend. Donkere wolken zijn er; dreigende Tradewars, Italiaans en Spaanse problemen, en als laatste de enorme schuldenbergen van overheden, maar niet erg genoeg om nu al flinke kas posities aan te gaan houden.

Een portefeuille is net als een tuintje, je moet het goed bijhouden en continue zoeken naar nieuwe zaadjes waar mooie bloemen uitkomen, die je dan weer kan verkopen. (nee geen verwijzing naar Tulpenbollen of Crypto-tulpen 😉

Dus ik heb de onderstaande aanpassingen gedaan aan de portefeuille en onderaan een Screen-print van de huidige portefeuille.

Verkopen;

Winst genomen in The Joint Corporation JYNT met een resultaat van 65% netto in amper 3 maanden. Het bedrijf draait nog erg goed, maar zo’n winst in zo’n korte tijd had ik ook niet zien aankomen.

Winst genomen in Bakkafrost BAKKA, met een stijging van 23% dit jaar doen ze her redelijk in de Zalmsector. (Salmar al 45% gestegen). Mijn Vic score geeft nog altijd een comfortabele score van 2.86 en 2.49 (boven de 2 is een duidelijke koop), maar ik wacht liever op lagere niveau’s om terug te keren.

ASML +15% dit jaar en een ratio van 1.19 en 1.00 heeft ASML het beter gedaan dan de markt. Ik verwacht een verdere stijging als er meer en meer clienten overgaan naar hun nieuwe EUV modellen.

Aankopen;

Galapagos, zie verhaal

Infrastructure & Energy Alternatives IEA, een kleine speler (mktcap $ 194m) met grote ambities in de Wind energie consultancy, Thermal energy, Petrochemical, Biomass, Power Delivery & Heavy Civil.

Dit bedrijfje wordt bijna niet gevolgd en heeft een aantal zeer kundige aandeelhouders die het bedrijf zo structureren dat ze er een succes van gaan maken. Ze gaan uit van minimaal een verdubbeling van de aandelenkoers de komende 1 a 2 jaar. Men betaald maar 4x EV/EBITDA over 2018 voor dit bedrijf. Triggers voor dit bedrijf; Infraplay Trump, meer analisten die IEA gaan volgen, overname kandidaat, orders stromen binnen en men gaat uit van een 60% omzet en EBITDA groei voor dit jaar en mogelijk nog sneller in 2019. Op deze groei beland de koers/winstverhouding onder de 5 voor de komende jaren.

LAM Research LRCX, Vic score van 2.93 en 2.43 een snelgroeiend bedrijf met een marketcap van $ 36mrd. Ze leveren wafer equipment en diensten aan de snel groeiende semi conductor-sector en doen voornamelijk zaken in Azie. Met zelfrijdende auto’s, Artifical intelligence en de fors toenemende vraag naar geheugen en chips mijn favoriete sector. Winstgroei tussen de 10 en 30 % per jaar de komende jaren met een spotgoedkope 8.8x de geprognotiseerde winst over 2020. De komende tijd zijn ze op vele tech conferences in de wereld.

Hierbij een screenshot van de V-Capital Portfolio;

V-Capital 5 juni 2018


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: