Gepost door: Victor Goossens | 19 september, 2018

V-Capital portefeuille update;

Gezien de onzekerheden en richtingloze aandelenmarkten heb ik winst genomen op de aandelen IEA infra en MOMO. Bij het kleine fonds IEA op de Nasdaq een winst van 12% (op jaarbasis 34%). IEA is een aandeel wat maar door weinig analisten wordt gevolgd en een groot deel is in vaste handen. Voordat er weer nieuws zal komen heroverweeg ik er weer in te stappen, het blijft een goed nieuws show met dit aandeel.

Bij MOMO (Nasdaq) een mooie winst van 51% (43% op jaarbasis), het aandeel is erg volatiel en heeft een hoge beta. Onder de $ 40 zal ik weer een positie innemen.

Op het moment houd ik een kaspositie aan van 31% en staat mijn 2018 performance op 12.6% (AEX -0.6%) en een totaal resultaat van 36.1% sinds de start 4 november 2014.

Posities in Applied Materials, Bloomsbury, Bolsas Espanoles, Galapagos, IBA, LAM research, Melexis, Royal Dutch en de Rabobank certificaten voor het mooie rendement van 5.5%.

Zorgen

De aankondiging vanochtend van Adecco over een langzamere groei in het 3e kwartaal tov de groei in het 2e kwartaal, baart me zorgen. Meestal zijn uitzendbedrijven vroegcyclisch, dat wil zeggen dat ze als een van de eerste bedrijven merken dat er een op of neergang plaats kan gaan vinden. De CEO geeft aan dat de markten uitdagender zijn geworden gedreven door continentaal Europa en ze maatregelen nemen om de kosten terug te brengen in deze lagere groei omgeving. Nog geen echte kentering mijns inziens, maar wel iets om goed in de gaten te houden om te zien of de economieeen aan het wegglijden zijn..

Adecco verliest bijna 7% op 53.90, Randstad bijna 5% op 48,50 & Manpower licht lagere indicatie. Jaarverliezen; -28%, -5% & -30%


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: