Gepost door: Victor Goossens | 21 maart, 2019

Value Investing Equity, mutatie in de portefeuille

Vandaag maakte de IBA groep de resultaten over 2018 bekend. De omzet daalde met 11% naar 208mln en maakte een netto verlies van 4.4mln beide onder de verwachting. Voor 2019 gaan ze uit van een positieve REBIT (bedrijfswinst zonder bijzondere zaken) na een klein plusje van 0.9m.
Daarnaast hebben ze na lang wikken en wegen besloten de Dosimetrie in de etalage te zetten. Er lopen al diverse gesprekken en hopen dit af te ronden in het 2e kwartaal.
Gelukkig loopt het eindelijk beter bij IBA daar ze de kosten met bijna 20% hebben teruggebracht en alles beter onder controle hebben. De Protonen-markt blijft nog moeilijk en er is veel concurrentie. 

De fiancieeele is verbeterd tov de 1e helft, maar ze zijn er nog niet. Gezien het          passeren van het dividend en de bovengenoemde verkoop zijn ze het met me eens.

Ik heb indertijd de fout gemaakt om de aandelen aan te houden na de eerste profit warning terwijl de cijfers toen al dramatisch verslechterde dat de het bedrijf uit mijn model duikelde.

Ik heb dus mijn aandelen verkocht bij de hausse van de ochtend omdat ze geen hoge score meer hadden in mijn model en de koers alleen gaat bewegen met de aankondiging van nieuwe orders. De markt blijkt moeilijk, ook gezien de discussies of de protonentherapie kosten efficient is of niet. 

De portefeuille staat dit jaar op een plus van 16.7% 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: