Gepost door: Victor Goossens | 19 juni, 2019

Fastned, mee doen of niet?

fastned

#Fastned; het is erg moeilijk om een verlieslatend groei-bedrijf te analyseren en in te schatten wanneer ze eindelijk winst gaan maken.

Gezien het feit dat het woord competition in het prospectus 22x voorkomt zou op zijn vroegst pas in 2022 een minimale winst kunnen komen. Op deze basis komt mijn ratio uit op 0.41 (boven de 2 een koop, onder de 0.30 een verkoop).

Key punten;

Snelle groei te verwachten in Electrische voertuigen, maar de aantallen zullen minder zijn dan men verwacht door de deeleconomie en autonoom rijden.

De concurrentie zal moordend zijn in de laadstations door de grote spelers zoals Shell,  Auto producenten en andere spelers zoals McDonalds, ah etc en zeker met het thuis en op het werk laden.

Fastned is te klein om alles zelf te financieren, laat staan alle rechtszaken.

Helaas heeft het bedrijf geen institutionele aandeelhouders, alleen maar particulieren die volatieler reageren. De verhandelbaarheid van het aandeel is niet geweldig, zeker met de grote belangen van de oprichters die de meerderheid hebben en willen behouden.

Financieel; het eigen vermogen bedraagt 0.20 per aandeel voor 2018 en maar 7% tov het balanstotaal, hun kaspositie bedraagt 0.69 per aandeel.

Conclusie;

Het initatief van de oprichters is interessant in de deze groei markt, maar ik ben bang dat ze een te kleine speler zullen blijven en moeite zullen hebben om de toekomstige groei te kunnen financieren. Het aandeel is al (op basis van de 10 euro uitgiftekoers) al met 18% gestegen dit jaar.

Ik zal deze plaatsing aan mij voorbij laten gaan.

 

De inhoud van deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies en dient ook niet te worden beschouwd als een aanbod  of een uitnodiging om enige van de hierin genoemde financiële instrumenten te kopen of te verkopen of als een aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Een belegging in de in deze publicatie genoemde financiële instrumenten is mogelijk niet geschikt voor elke belegger. U dient de passendheid van een beleggingstransactie telkens te beoordelen in het licht van uw eigen omstandigheden en doelstellingen. Raadpleeg hiervoor uw beleggingsspecialist.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën

%d bloggers liken dit: